Прохазка: Надявам се, че Левски ще е конкурентен на Лудогорец


Л. Михайлов

Прохазка: Надявам се, че Левски ще е конкурентен на Лудогорец

Играчът на 31 кръг Роман Прохазка от Левски днес получи голмайсторската статуетка в Пресклуб "България“. В редовната седмична анкета сред треньорите халфът от Словакия поведе с 8 от общо 19 гласа, след като вкара единия от двата гола за победата на сините срещу Верея. Втори е футболистът на Лудогорец Клаудиу Кишеру с 5 гласа.

"Променихме схемата на игра и затова печелим в последните мачове, обясни Прохазка победната серия на своя тим. Футболистите са и в добра форма. По-комфортно е в съблекалнята, настроението е перфектно, добави още голаджията. Той съжалява, че първенството е към края си, а не в началото, защото Левски е във възходяща форма, но се надява през следващия сезон сините да са конкуренти на 7-кратния шампион Лудогорец. Изгубихме много точки", напомни Прохазка.

Играчът на 31 кръг сподели, че след края на сезона си пожелава Левски добре да се представи в евротурнирите. Отборът ще има шанса да мери сили с елита на континента, ако продължи да побеждава и се пребори за бронзовите медали в първенството.

Другата цел пред Левски е да зарадва феновете с Купата на България на 9 май. "Няма значение в този мач кой е фаворит, това нищо не значи", заяви Прохазка за предстоящата битка срещу Славия. На националния стадион "Васил Левски“ се очакват 30 хиляди привърженици на синия тим. На Роман Прохазка му предстоят преговори с ръководството на Герена за нов договор. Въобще не мисля сега за това, каза халфът, който, по всичко личи, че свързва бъдещето си с Левски.

  Сподели
457