Ботев се справи с ЦСКА и ще се бори с Берое за 4-то място


Л. Михайлов

Ботев се справи с ЦСКА и ще се бори с Берое за 4-то място

Ботев Пловдив се наложи над гостуващия ЦСКА с 2:1 в мач от 32-ия кръг на Първа лига. Двата тима направиха интересен мач, в който имаше любопитни моменти. Още в самото начало феновете на "канарчетата" хвърлиха карамфили секунди след началния съдийски сигнал в знак на протест срещу съдийството по време на 1/2-финалната среща реванш от турнира за купата на България срещу Славия. Тогава отборът на Ботев бе ощетен от реферите, в резултат на което отпадна от надпреварата.

Жоао пауло откри резултата в 31-ата минута. Вратаря на ЦСКА Черниаускас направи груба грешка подавайки на Бодуров, около който имаше двама играчи на Ботев в близост до вратата. Нападателят на Ботев открадна топката и се разписа за 1:0. В 48-ата Хеан Бланко изравни, а малко след това Бодуров бе близо до това да направи обрат, но нямаше късмет да се разпише. Стивън Петков изведе "канарчетата" отново напред в 55-ата минута с много красив удар.

До края на мача Неделев и Жоао Пауло пропиляха отлични положения за гол, а в самия край бе много любопитно. Играч на ЦСКА нанесе удар, като топката премина голлинията, но бе избита от Минев. Реферът видя обаче игра с ръка и изгони защитника с червен картон и отсъди дузпа за "армейците" от София. Бланко обаче пропусна от бялата точка.

Така ЦСКА вече няма и теоретични шансове за първо място, а Ботев ще се бори с Берое за 4 място.

  Сподели
171