Белчев: Срещу Левски се играе за чест, за феновете и за нашите семейства


Л. Михайлов

Белчев: Срещу Левски се играе за чест, за феновете и за нашите семейства

"Всичко е нормално, като преди всеки мач. Да, тази среща е малко по-важна. От нея зависи, дали ще отидем на финал или не. Трябва да бъдем спокойни и да сме си направили нужните изводи от мачовете, които напоследък изиграхме. Трябва да бъдем малко по-уверени в себе си и да намерим точния баланс между желание и емоции. Говорихме си момчетата от много мачове в последно време - два или три гола пасив се наваксват. Трябва да мислим два или три хода напред. Не трябва да имаме проблеми във фаза защита, а отпред съм сигурен, че няма да имаме проблеми да вкараме голове, колкото ни трябват", заяви Стамен Белчев пред клубната телевизия, преди утрешното дерби с Левски.

"Отборът в някои мачове отпадна, но все пак мисля, че е добре подготвен физически. При нас имаше по скоро психологически моменти. Отборът отпадна, след като ни вкараха голове, но според и това не трябва да ни се отразява на играта. Ние трябва да не се водим от резултата. Трябва да направим така, че противникът, без значение кой е той, да се съобразява с нас. Трябва да владеем постоянно топката. Бъдете сигурни, че ще бъдем по-добре физически и психологически", каза още Белчев.

"Да, почти всички участват. Само Дюлгеров има контузия и е извън групата. Двама или трима обаче са след контузия и с нарушена подготовка. Трябва всеки един от тях да бъде готов, ако му дам шанс и да зарадваме феновете. Постоянно говорим с всички момчета. Дербито с Левски не са само мачове за статистиката. Това за мачове за хора с характер. Играе се за чест, за клуба, за феновете и за нашите семейства. Тези около нас да се гордеят и ние да се гордеем", категоричен бе наставникът на "червените".

"Ние трябва да ги подготвим тактически момчетата. Ако нямаш мотивация, когато играеш срещу Левски, когато играеш за ЦСКА. Тогава просто тези футболисти не са за клуб като ЦСКА. Това е истината. За каква мотивация трябва да говорим? Играем срещу Левски. От това по-хубаво няма. Левски, мен лично, не ме изненадаха в предните мачове. Изненадаха ме някои неща от нашия отбор, които не трябва да се повтарят", завърши Стамен Белчев.

  Сподели
124