Делио Роси към журналистите: Всички ми дават съвети, дайте ми и вие


Л. Михайлов

Делио Роси към журналистите: Всички ми дават съвети, дайте ми и вие

"Аз мислех, че журналистите няма да дойдете след мача с Верея. Феновете стачкуваха и мислех, че и вие няма да дойдете. За това не съм подготвен", заяви с усмивка Делио Роси след победата с 2:0 над Верея.

"Това е един мач, който трябваше да спечелим. Това беше един особен мач. Да се играе без публика винаги е особено и трябваше да намерим начин да мотивираме играчите, тъй като феновете са есенцията на футбола. Първото полувреме показахме, че сме по-добрият отбор на терена. Създадохме 7-8 положение, но за съжаление вкарахме само едно от тях. Това е много малко. Видяхме, че има мачове, в които може да играеш по-добре, но ако не вкарваш и се стигне до една грешка в ситуация от статично положение може да развали мача, в който си играл по-добре. Този мач ми даде възможност да видя футболисти, които отдавна не са играли. Например Белаид, който имаше контузия и дълго време не беше играл. Този мач ми даде възможност да пусна в игра и някои момчета от ДЮШ, което смятам, че е важно. Така успях да видя в какво състояние са тези, които играят по-малко", каза Делио Роси.

"Цветкович напусна играта поради контузия. Още не съм говорил с доктора, но ще го направя и тепърва ще преценяваме какво ще се прави с него. Аз се надявам да не е нещо сериозно, но ако това е така, аз ще трябва да измисля друг вариант отдясно. Ако сменя 10-12 футболисти изведнъж е рисковано за мача, който трябва да се играе. Цветкович беше в добро състояние преди срещата. Аз се надявам, че контузията му не е сериозна и той ще играе срещу ЦСКА.", каза още треньорът на "сините".

"Ако искате да ми дадете предложение, съвет, тъй като всички ми дават - дайте и вие", обърна се Роси към журналистите, а след това продължи да коментира предстоящия мач с ЦСКА:

"Ако играем както срещу първото полувреме в предния мач срещу ЦСКА - ще имаме проблеми. Ние трябва да започнем мача не от 2:0, а от 0:0. Аз в моята кариера съм играл много такива мачове. Мога да ви кажа, че няма рецепта, която да е еднаква за всички отбори. Ако му дадем прекалено важно значение на този мач, той може да се загуби още преди да е започнал. Ако пък не му се отдаде толкова значение, може отборът да подцени съперника. Аз виждал треньори, които са водили играчите на кино преди такива мачове. Има и треньори, които залагат на много усилени тренировки. Няма точна рецепта, които ние можем да препоръчаме и да използваме", завърши Делио Роси.

  Сподели
135