Последното Вечно дерби за сезона без публика и на Герена? Тежки санкции грозят сините


Л. Михайлов

Последното Вечно дерби за сезона без публика и на Герена? Тежки санкции грозят сините

Важната среща-реванш от полуфиналите в турнира за Купата на България между Левски и ЦСКА вероятно ще се играе без публика.

Причината е, "фенът" на "сините", който уцели полицайка с бомбичка и ѝ причини тежки наранявания, като за малко тя да загуби окото си. Заради подобни лумпени реваншът от турнира между двата състава почти сигурно ще се играе при закрити врата. Очаква се единствено официалната позиция на БФС. Минималното наказание за удар на длъжностно лице със сериозни последствия е минимум два мача без публика.

Така Левски освен следващото домакинство на “Герена" срещу Верея, ще трябва да посрещне и ЦСКА без фенове. Което пък прави безмислено срещата да се провежда на “Васил Левски" и тя най-вероятно ще се играе на "Виваком Арена Георги Аспарухов".

Отборът на Левски ще бъде глобен и със сериозна парична глоба, а най-лошото за тима предстои при евентуално повторение на вчерашния инцидент. Ако “сините" бъдат наказани отново “с тежки последствия" и ако подобен инцидент се повтори до края на сезона, те ще бъдат изхвърлени от Първа лига и глобени с още 20 хил. лв. Така хулиганите могат да натресат ужасяващ край на кампанията за отбора си и на практика да го изхвърлят от елита.

Иначе от Левски днес излязоха с официално съобщение, че на този етап билети няма да се продават за предстоящите мачове. Ето какво написаха "сините" на своя официален сайт:

Уважаеми привърженици, във връзка с вчерашния инцидент на Националния стадион "Васил Левски", клубът спира предварителната продажба на билети за предстоящите домакинства на отбора до излизането на решението на Дисциплинарната комисия към БФС.

  Сподели
131