Делио Роси: Този път Спас Русев не ми се обади


Л. Михайлов

Делио Роси: Този път Спас Русев не ми се обади

"Ние, в този мач, играхме със същия състав, с който играхме за Купата преди седмица и спечелихме тогава. За съжаление съперника с първата си атака вкараха гол. Искахме бързо да върнем този гол и им позволихме да правят контраатаки. В определено моменти, в желанието си да върнем гола - нападахме с петима футболисти и в средата на терена не оставаше почти никой. След като влезе Прохазка - успяхме да уплътним средата на терена. Тогава показахме какъв отбор сме ние и по какъв начин играем", заяви треньорът на Левски Делио Роси след равенството с ЦСКА - 2:2.

"Аз имам един странен отбор. Един добър отбор, но малко странен. Аз трябва да се кръстя, тъй като не знам дали ще тръгнат с правилния крак или с грешния. Може би този път Спас Русев не ми каза какви са неговите интуиции. Не ми се е обаждал. Не се е бъркал. Най-вероятно е трябвало да ми се обади. Победите имат много бащи, а загубите са грешка на треньора", каза още Роси.

"Много хора мисля, че колкото повече атакуващи футболисти имаш, толкова по-добре играеш. Това не е така. Ако отборът е добре разположен на терена - може да играеш с четирима нападатели. Но тогава защитниците ще трябва да изнасят топката. А това невинаги се получава. Ние сме един отбор, който има характер и това го доказахме днес. Аз съжалявам, че Буш беше изгонен, както и, че не вкарахме 3-ти гол, защото можехме и да победим. Не знам, дали липсата на Буш ще повлияе върху реванша за Купата. Аз лично не обичам да вадя играчи поради такива постъпки. Едно такова изгонване влияе много лошо и аз не одобрявам такива случки", добави треньорът от Италия.

  Сподели
219