Верея и Ботев с равенство


Л. Михайлов

Верея и Ботев с равенство

Ботев Пловдив завърши наравно 2:2 като гост на Верея в мач от 30-ия кръг на Първа лига. "Жълто-черните" пропиляха аванс от два гола, дело на Стивън Петков в края на първото и Жоао Пауло в началото на второто полувреме. Ботев завърши срещата с 10 души на терена, след като червен картон в самия край получи влезлия на смяна Йордан Минев.

Заради наказание двубоят пропусна капитанът на отбора Лъчезар Балтанов, а наставникът Николай Киров даде почивка на няколко от основните си играчи. Той остави на резервната скамейка Тодор Неделев, Йордан Минев, Пламен Димов и Иван Чворович.

Въпреки сериозно прекроения състав, с който започнаха "жълто-черните" доминираха през първото полувреме и имаха инициативата, както във владеенето на топката, така и в създаването на опасности. Чисти голови положения обаче липсваха.

След няколко удара от дистанция, спасени от вратаря на Верея, "канарчетата" откриха в 40-ата минута с поредния гол в актива на Стивън Петков. Таранът бе намерен в наказателното поле с отлично центриране на Филип Филипов и с глава вкара до гредата за 0:1. В началото на втората част Стивън можеше да отбележи нов гол, но ударът му от близка дистанция срещна гредата. Густаво Афонсо центрира от свободен удар, Радослав Терзиев стигна пръв до топката и с глава подаде към Стивън Петков, а централният нападател от около 2 метра пред голлинията също с глава изпрати топката в напречния стълб.

В 57-ата минута Ботев успя да удвои аванса си, като този път точен бе Жоао Пауло. Бразилецът вкара страхотен гол с мощен шут от около 20 метра за 0:2. Вместо да затворят мача при това развитие, пловдивчани позволиха на своите домакини бързо да възстановят равенството. Първо в 57-ата минута след центриране от фаул на Бенгюзов, Пламен Танев с глава намали на 1:2, а само 5 по-късно Денислав Станчев с великолепен удар в горния десен ъгъл направи 2:2.

Верея можеше да стигне до пълен обрат, но с отлични намеси Даниел Кайзер успя да спаси удари от добри позиции първо на Валери Домовчийски, а след това и на Георги Андонов. Дойде ред и на Ботев да пропусне чисти шансове. Първо в 75-ата минута влезлият на смяна Тодор Неделев намери по земя на стрелкова позиция в наказателното поле Стивън Петков, но голмайсторът на "канарчетата" стреля над вратата.

В 80-ата отново Неделев центрира от свободен удар, Димитър Пиргов отклони топката с глава, но тя премина на сантиметри покрай десния страничен стълб.

  Сподели
135