Томаш цитира Моуриньо след победа над Ботев Пловдив


Л. Михайлов

Томаш цитира Моуриньо след победа над Ботев Пловдив

"Разделям мача на две. Като желание, като амбиция, като дерби, като обстановка, мисля, че се получи. Моята работа е да бъда критичен и затова казах на футболистите, че чисто спортно-технически влязохме трудно в мача и не успявахме да изнесем топката по начина, по който искахме. Да извлечем техните двама нападатели и тогава нашите халфове да тръгнат срещу един от четиримата в средата. Да си подаваме между линиите. Бяха ни разучили много добре. Играта през Камбуров. Това обаче означава, че доста от отборите ни обръщат сериозно внимание. Трябва да работим, за да бъдем по-непредсказуеми. Доволен съм като цяло от характера, от себераздаването на абсолютно всички в клуба, които искат Берое да се развива и бъде по начин, по който феновете го заслужават", заяви треньорът на Берое Александър Томаш след успеха над Ботев Пловдив.

"Много ценна е тази победа, защото Ботев е много стойностен обор и един от най-добрите отбори в България за мен. Работят 3-4 години по начин, по който искат и имат облик. Проблемът при тях и финансов и затова продават най-добрите си футболисти. Индивидуалните качества на определени футболисти обаче е на много високо ниво. Но днес показахме отново, че колективното побеждава индивидуалното. Мога да ви дам примери с топ отбори от Шампионска лига. Колективното, отдадеността, искането, подчиняването на егото, на собствените и индивидуални качества в името на колектива и отбора побеждават", каза още Томаш.

"Райнов го смених, защото има проблем в адукторите, но се надявам да е наред. Нашата задача е от днес да започнем да възстановяваме и психически и физически играчите, защото имаме доста работа. Надявам се да е наред, защото той е един от играчите, които успяват да повеждат отбора в дадена ситуация", добави наставникът на Берое.

"Ще цитирам един от най-големите треньори – Моуриньо – Ако имаме 11 футболисти, които не се контузват, не са наказани и не се изморяват, футболът ще е различен. Нормално да има ротации. Ще преценяваме, ще мислим и се надявам да вземем най-добрите решения. Тук е нашата работа вече", добави още Томаш.

Снимка: Официален сайт на Берое

  Сподели
153