Делио Роси: Знам много добре какво значи дербито за нашите фенове


Л. Михайлов

Делио Роси: Знам много добре какво значи дербито за нашите фенове

"Мачът беше равностоен. За съжаление се случи това нещастие при гола. Срещу този отбор не трябва да се оставят празни пространствата, защото получаваш контраатаки. Играхме добре, направихме доста добри неща. Но сме разочаровани, естествено, от загубата", заяви Делио Роси за загубата с 0:1 от Лудогорец на "Герена".

"Трябва да имаме предвид, че на този етап играем през три дни. Наистина имах 4-5 футболисти, на които трябваше да дам почивката. Мачът срещу Лудогорец беше много важен, така както бе този през миналата сряда и така, както ще бъде важен през следващата сряда. Давам сметка, че някои играчи бяха доста изморени. В моята кариера съм играл доста дербита в различни градове. Знам много добре какво значи победата в това дерби за хората. Тъй като хората живеят с техните чувства, а чувствата са част от дербито. Ние трябва да имаме предвид това нещо", заяви още треньорът на "сините".

"Не се притеснявам, има още много мачове. Купата е много важна за нас, но и шампионатът е важен. Смятам, че ще играем добре както за Купата, така и за първенството. Аз знаех, че ще бъде трудно. Когато започнах работа - знаех, че ще има много работа. Тогава отборът беше на 7-мо място. Историята обаче казва, че ние сме далеч от 1-во и 2-ро място. Това е истината. Ние трябва да завършим този шампионат, да направим най-доброто за Купата. Важно е, когато свърши шампионата да видим как ще започнем следващия сезон. Аз смятам, че има база, върху която да се работи за бъдещето. Аз държа на това и го мисля, без значение дали аз ще бъда треньор или не. За мен основна грешка е да се започва отначало всяка година и да има промени всяка година. Ако започваш отначало всяка година - дупката ще остава еднаква. Ние ще се опитаме да завършим първенството на 3-то място. След това ще видим по какъв начин ще продължим да запълваме дупката, която имаше. Тази дупка може да се запълни по този начин или с много пари. Или харчиш много пари за добри играчи, или купуваш по двама-трима добри футболисти и всичко става постепенно. Грешка е всяка година да се променя и сменя отбора. Следващият сезон трябва да се започва от една основа от играчи, които са показали добро ниво и към тях да се добавят няколко попълнения", завърши Делио Роси.

  Сподели
131