Лудогорец с много важна победа срещу Левски на Герена (видео)


Л. Михайлов

Лудогорец с много важна победа срещу Левски на Герена (видео)

Лудогорец записа успех с 1:0 като гост на Левски на стадион "Виваком Арена Георги Аспарухов" в среща от плейофната фаза на родната Първа лига. Тези три точки могат да се окажат изключително важни за хората на Димитър Димитров в борбата за поредната титла на страната. Левски бе считан за един от отборите, които може да измъкне някоя друга точка на разградчани, но в крайна сметка това не се случи и по този начин Лудогорец продължава да води на втория ЦСКА с 6 точки аванс.

Гостите бяха много по-активни през първата част и натикаха Левски в собственото им наказателно поле. Всички по-интересни положения бяха пред вратата на Митрев, който на няколко пъти се намеси решаващо и предотврати гол в своята врата. Всичко най-интересно обаче се случи след почивката.

"Сините" се посъбудиха след почивката и имаха няколко добри положения пред вратата на разградчани, но без успех. В 52-ата минута бе много интересно. Всичко започна след едно центриране от корнер, като Антонио Вутов игра с ръка в малкото наказателно поле на домакините. Топката стигна до играч на Лудогорец, който стреля, но Яблонски изби от голлинията. Николай Попов обаче посочи бялата точка с помощта на своя помощник. Зад топката застана Кешерю, който стреля силно, но Митрев спаси дузпата и остави двете нули на таблото.


В 83-ата минута Кешерю вкара директно от ъглов удар. До края на мача до нов гол така и не се стигна и в крайна сметка Лудогорец си спечели важни три точки и направи нова крачка към титлата на страната. Левски от своя страна се отдалечи още повече от третото място. По-рано днес Берое спечели своя мач и дръпна на "сините" с четири точки. Така по всичко изглежда, че хората на Делио Роси ще хвърлят всички сили в турнира за Купата на страната, където обаче им предстои реванш срещу ЦСКА.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
152