Берое спечели битката за Тракия, Камбуров с гол номер - 201 (видео)


Л. Михайлов

Берое спечели битката за Тракия, Камбуров с гол номер - 201 (видео)

Берое надделя над Ботев Пловдив с 3:2 в атрактивен и динамичен двубой, който бе от програмата на първата шестица на XXIX кръг на Първа професионална лига. Беройци на три пъти излизаха напред в резултата, който бе открит от Педро Еуженио непосредствено преди края на първата част. След почивката в рамките на 13 минути двата отбори си размениха общо 3 попадения – Стивън Петков изравни в 52-ата, Мартин Камбуров даде нова преднина на "зелените“ в 59-ата минута, а паритетът отново бе възстановен шест минути по-късно, след като Иван Бандаловски си отбеляза автогол. В 89-ата минута Борислав Цонев успя да изненада гостите и даде за трети път преднина на Берое, с което донесе и победата за своя отбор.

В 16-та минута Бандаловски проби по десния фланг и центрира в пеналта. Там Леони засече топката от въздуха, но ударът му премина на метър от гредата. Първата по-сериозна опасност пред някоя от вратите дойде в 24-та минута. Райнов намери Адамович пред пеналта, а той изведе Желев. Последният центрира меко, Камбуров свали за Педро и португалецът отправи силен удар от границата на малкото наказателно поле, но топката рикошира в тялото на бранител и излезе в корнер. Три минути след това топката бе избита от бранител на гостите и попадна в Адамович, който пробва да прехвърли Чворович, но не успя и топката излезе в аут.

В 32-ата минута Дуде Ндонгала стреля от ъгъла на наказателното поле, но стражът Перниш успя да избие. Пет минута по-късно Лъчезар Балтанов открадна топка в центъра на терена и изведе Жоао Паоло на стрелкова позиция, но последвалият удар бе отразен от Душан Перниш. Въпреки няколкото добри контраатаки от страна на Ботев, Берое успя да изненада своя противник в 43-ата минута, когато многоходова атака, преминала през Мартин Райнов и Матеус Леони, завърши с прецизен пас към оставения непокрит Педро Еуженио, който стреля от 14 метра, а след рикошет в крака на Димитър Пиргов топката влетя в мрежата на Иван Чворович за 1:0.

В добавеното време на първата част Борислав Цонев центрира от пряк свободен удар, но отбраната на Ботев се справи и изчисти. В 50-ата минута Борислав Цонев предостави топката на Милен Желев, който опита центриране към Мартин Камбуров, но сантиметри разделиха тарана от кълбото. В 52-ата минута Жоао Паоло центрира в малкия пеналт на "Берое“, където изпуснат бе Стивън Петков, който от непосредствена близост се разписа с глава, за да изравни резултата – 1:1. Шест минути по-късно Борислав Цонев бе фаулиран от Серкан Юсеин в наказателното поле и главният арбитър заслужено отсъди дузпа в полза на "зелените“. Зад топката застана Мартин Камбуров, който с хладнокръвно изпълнение изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Иван Чворович, отбелязвайки своя 201-и гол в елита на България.

В 61-ата минута Жоао Паоло подаде към Лъчезар Балтанов, който стреля плътно от 27 метра, но топката срещна десния страничен стълб на вратата. Четири минути след това пробойна в защитата на Берое позволи на Жоао Паоло да центрира към оставения непокрит на далечната греда Дуде Ндонгала, но в опита си да изчисти топката, Иван Бандаловски я вкара в собствената си врата – 2:2. В 81-ата минута Карлос Охене комбинира с Мартин Камбуров, който намери Педро Еуженио, но последвалият удар премина над рамката вратата. Минута преди изтичането на редовното време Рубен Бригидо проби по десния фланг и намери отлично Борислав Цонев, който от непосредствена близост вкара топката в мрежата на Иван Чворович – 3:2.

Така Берое остава неприкосновен на третата позиция вече с актив от 54 точки.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147