Делио Роси: Нищо не е решено, видяхте какво направи Рома срещу Барса!


Л. Михайлов

Делио Роси: Нищо не е решено, видяхте какво направи Рома срещу Барса!

:В този мач имаше нерви, напрежение. Още повече, че ние влязохме в срещата след три загуби. Знаехме обаче, че мачът е много важен. Футболистите играха много вдъхновено и с желание. Направихме няколко грешки, но в крайна сметка всичко завърши добре. Нищо не е решено. Аз съжалявам, че не вкарахме и трети гол. Това щеше да ни даде малко повече спокойствие. Това беше само първото полувреме на един двубой. Предстои второ полувреме - реваншът. Видяхме снощи, че всичко може да се случи. Вчера Рома успя да победи Барселона и да ги елиминира от Шампионска лига", заяви треньорът на Левски Делио Роси след успеха на неговия тим с 2:0 над ЦСКА в първия мач от полуфиналите в турнира за Купата на страната.

"Преди реванша, имаме други мачове. Сега трябва да мислим за предстоящия ни двубой за първенство. Аз съм човек, който дори в тренировките искам да се побеждава. Не давам приоритет в определени мачове, но да - важността в срещите за Купата е по-голяма. От друга страна аз не мога да играя всички мачове с едни и същи футболисти", категоричен бе специалистът от Италия.

"Да, така е. Спас Русев ми даде идеята за позицията на Габриел Обертан. Още повече, че момчето от 2015-та година не е играл на тази позиция. Един добър би трябвало да може да играе и от ляво и от дясно или пет метра настрани. Ако той не може - значи не е толкова добър футболист. Бихме направили голяма грешка, ако разсъждаваме, че Левски е фаворит в реванша. Трябва да играем следващия мач с мисълта, че започва от 0:0, а не от 2:0", заяви Роси.

"Нашият президент има голяма отговорност и ангажираност в клуба. На мен винаги ми е приятно, когато идва при нас, при футболистите. Естествено, че това се отразява добре. Но все пак, той дойде и преди мача с Ботев, а тогава резултатът не беше същият", каза още треньорът на "сините".

  Сподели
135