Стамен Белчев: Ние да не сме Барселона, че да подценяваме другите отбори?


Л. Михайлов

Стамен Белчев: Ние да не сме Барселона, че да подценяваме другите отбори?

"Днес не бяхме достатъчно агресивни. В моменти, в които отборът на Левски владееше топката, стояхме далеч от тях. Давахме им възможност да се обръщат, да играят повече с топката. За съжаление не се получи това, което ни беше като замисъл. Не, те не ни изненадаха. Очаквахме три варианта за това как ще изглеждат те срещу нас. Те играха именно по един от тези три варианта. Изненада ме единствено, че ние не показахме истинското си лице", заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев след загубата с 0:2 от Левски в първия полуфинален мач от турнира за Купата на страната.

"Как ще подценим дерби? В никакъв случай не сме подценявали. Ние да не сме Барселона, че да подценяваме другите отбори? Нищо не ни се получи. Нямахме острота в атака, нямахме игрови атаки. Трябваше да играем повече по фланговете. Във футбола има победа, загуба и равен. Така както днес загубихме с 0:2, така следващият мач ще направим всичко възможно, за да върнем интригата бързо и да победим", каза още треньорът на "армейците".

"Казах ви вече, че бяхме готови с три варианта, с които ще играят Левски. Друг вариант им беше Вутов с Буш. Надявам се тези две поредни загуби да ни се отразят положително, да си извлечем нужните поуки. Трябва бързо да ги забравим. Надявам се да не продължаваме в този тон на игра, а да сме променим. Трябва да сме агресивни, да играем повече с топката. Мисля, че ако това стане - още нищо не е загубено", заяви Белчев.

"Да, анализирахме загубата от Лудогорец. Тя вече е забравена, поне така се надявам. Там се получиха голове от наши грешки. Всички видяхте. Да, аз съм треньор и заедно с щаба ще опитаме да възстановим играчите физически и психологически. Да, липсваха доста футболисти, но това не трябва да е оправдание нито за ЦСКА, нито за мен. Всеки един, който е отборът, трябва да докаже, че има място тук. За мен всички са основни играчи. Пет-шест основни играчи отсъстваха и пет-шест основни играчи ги заместваха. Няма напрежение в отбора. Не вкарвайте и вие напрежение. Всичко е изчистено. Джеси? Засега всичко изглежда наред. Няма счупване, връзките изглеждат стабилни. Може би ще има някакво лечение известен период от време, но нека да изчакаме 24 часа, за да ни кажат подробности от лекарския щаб", завърши Стамен Белчев.

  Сподели
124