Лудогорец измъкна победата срещу десет от ЦСКА (видео)


Л. Михайлов

Лудогорец измъкна победата срещу десет от ЦСКА (видео)

Лудогорец победи гостуващия ЦСКА с 3:2 на стадиона в Разград в дербито от програмата на кръга в плейофната фаза на родната Първа футболна лига. Двата тима направиха един доста нервен мач, като в крайна сметка разградчани стигнаха до късен успех с попадения в последните минути. "Армейците" играха дълго време с човек по-малко и силите не им стигнаха в самия край на мача. 

Резултатът откри Кирил Десподов след великолепно изпълнение на пряк свободен удар в 45-ата минута. Така завърши и първата част, като през нея домакините имаха само едно добро положение, при което Мисиджан нацели греда. Десподов обаче бе контузен и напусна игра малко след почивката.

В 51-ата минута резервата Якуб Шверчок изравни, след асистенция на Кешерю. Последният нацели греда малко след това. Решаваща може бе се оказа 56-ата минута, когато Жеферсон получи червен картон. Дяков започна да провокира и да блъска Енрике, а притичалият Жеферсон бутна Съни, който веднага се строполи на земята. Това бе достатъчно за рефера да изгони играча на ЦСКА.

Малко по-късно Димитър Димитров-Херо настояваше и Каранга да бъде изгонен, но в крайна сметка реферът показа пътя към съблекалните на треньора.

С човек по-малко "армейците" все пак стигнаха до нов гол, дело на Рубен Пинто. Португалецът бе точен с премерен шут от 6-7 метра, като не остави никакви шансове на вратаря Ренан - 1:2 за столичани. Заслуга за попадението обаче имаше резервата Джеси, който се отчете със страхотна асистенция. В оставащите минути силите на 31-кратните шампиони на страната обаче не стигнаха, а фактът, че Лудогорец играе с човек повече си каза думата.

В 85-ата минута Кешерю възстанови равенството, а само три по-късно Шверчок направи обрата пълен. При победния гол играчът на Лудогорец отиде в сектора с гостуващи фенове и започна да ги провокира с жестове. Въпреки това не получи официално предупреждение от рефера. След този мач Лудогорец ще дръпне на шест точки на върха в класирането пред преследвача ЦСКА. Разградчани имат 72, докато столичани остават с 66 пункта.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
173