Десет от Ботев Пловдив с победа срещу Левски (видео)


Л. Михайлов

Десет от Ботев Пловдив с победа срещу Левски (видео)

Ботев Пловдив се наложи над гостуващия Левски с минималното 1:0 в среща от втория кръг на шампионския плейоф в родната Първа лига. Единственото попадение реализира Стивън Петков, който беше точен в 79-ата минута.

Като цяло двата тима изиграха сравнително интересен мач. Още през първата част се стигна до три греди и един червен картон. Първо в 7-ата минута Жоао Пауло със страхотен диагонален удар нацели лявата греда на Божидар Митрев. В 28-ата минута Обертан пък прати топката в горната греда на вратата на домакините, след като засече центриране на Цветкович.

Димитър Пиргов беше изгонен с директен червен картон в 40-ата минута за нарушение срещу Обертан. По-рано той вече имаше едно официално предупреждение. Така "канарчетата" играха повече от едно полувреме с човек по-малко на терена. Буквално в последните секунди на първата част спряганият за трансфер в ЦСКА - Тодор Неделев също разтресе гредата на Митрев.

15 минути преди края на мача Буш направи най-сериозния пропуск за гостите, след като прати топката в аут от два метра на празна врата. В крайна сметка в 79-ата минута Ботев Пловдив поведе с гол на златната си резерва Стивън Петков. Само няколко минути след като се появи в игра - нападателят оползотвори чудесно центриране на Неделев и с глава прониза Митрев, оформяйки крайния резултат в този двубой. До края на мача нападателите на "сините" пропиляха още няколко добри възможности и в крайна сметка отново разочароваха феновете си.

Привържениците на Ботев пък останаха много доволни от успеха на своя тим. По-рано през деня бултрасите излязоха по улиците на Пловдив в протест за своя стадион "Христо Ботев".

Левски може да загуби и третото си място в класирането. Хората на Делио Роси имат 50 точки, а само с две по-малко е Берое, който още не е изиграл мача си от този кръг. Ботев пък е на пето място с 45 пункта и също с реални шансове за бронзовите медали.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
146