Ботев Пловдив и Левски няма да се победят в Коматево


Л. Михайлов

Ботев Пловдив и Левски няма да се победят в Коматево

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: Футболен комплекс "Ботев 1912", Пловдив
Дата: 06.04.2018 г.
Час: 14:30 ч.


Ботев Пловдив приема Левски на своята база в Коматево в среща от плейофната фаза на Първа лига. Двата тима стартираха плейофите със загуби и сега със сигурност ще искат да се реваншират пред феновете си. Освен това мачовете между тези съперници винаги са предизвиквали много интерес. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - Х.

Португалският халф на Левски Филипе Нашименто е аут за мача с Ботев Пловдив. Освен това той ще бъде и под въпрос за двубоя с ЦСКА от Купата на България, който е броени дни по-късно. Бившият полузащитник на Динамо Букурещ е получил мускулната травма на едно от заниманията на тима. Това е поредната неприятна новина за Делио Роси, след като тимът му взе едва една точка в последните три мача в столицата. "Сините" записаха равенство 1:1 с Етър на "Герена", като именно Нашименто пропусна дузпа в 94-ата минута. Последните два кръга Левски отстъпи с 0:1 от ЦСКА и 1:2 от Берое.

Нашименто има шест мача през тази пролет за "сините", но със сигурност пропусна гостуването на "канарчетата" този петък. Лекарският щаб на клуба ще направи всичко възможно, за да го вдигне на крака за първия полуфинал за Купата на България с "червените", но шансовете не са големи.

През седмицата отборът бе посетен лично от шефа на тима Спас Русев. Силната фигура на "Герена" дълго време чете конско на играчите, а след това е провел среща и с треньорския щаб. Всичко това са предпоставки за по-добро представяне на тима в предстоящия двубой, както и най-вече в двубоите срещу ЦСКА.

Иначе, освен Нашименто, Делио Роси няма други проблеми с контузени играчи. Наставникът обаче е крайно недоволен от титулярите и все още бистри състава. Почти сигурно ще има около пет или шест промени в сравнение с титулярите срещу Берое. Те може да започнат още от вратарския пост, където Божидар Митрев не се представя добре в последно време. Не е изключено той да седне на пейката в Коматево. Наскоро младият Петър Иванов подписа първия си професионален договор и има вероятност да получи първи игрови минути за отбора.

Другата промяна в тима не е изключено да бъде появата в игра на Васил Панайотов. Именно такова е желанието на част от феновете на тима, които са успели да говорят с Роси. Юношата на "сините" все по-рядко попада в състава през този сезон, но моментната ситуация може да се окаже добре дошла за него и той да получи шанс за изява.

Сериозно конско е имало и за играчите на Ботев Пловдив. Николай Киров лично си е поговорил доста сериозно с играчите на тима след загубата от ЦСКА в София. Треньорът е останал крайно недоволен от поведението на отбора през почти целия мач, най-вече от реакцията след първия гол във вратата на Иван Чворович. Киров е отправил критики относно подреждането на целия отбор в двете фази на играта, а също така е подчертал, че пловдивчани са нарушили комбинативния си стил на игра, което до голяма степен е предрешило изхода от мача.

Все пак не се очакват сериозни промени в стартовия състав на Ботев. Почти сигурно на терена ще бъдат същите футболисти, които стартираха срещу ЦСКА, като е възможно да се стигне до една или най-много две промени. Голмайсторът срещу "армейците" Стивън Петков, както и Дуде Ндонгала имат реален шанс да стартират от първата минута, но последната дума ще има треньорът на "канарчетата".



ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ботев Пловдив

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
31.03.2018 Група за Титлата ЦСКА София 4 - 1 Ботев Пловдив
17.03.2018 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 3 - 0 Дунав Русе
12.03.2018 Първа ПФЛ Верея Стара Загора 2 - 4 Ботев Пловдив
07.03.2018 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 3 - 0 Витоша Бистрица
04.03.2018 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 0 - 0 Ботев Пловдив


Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
01.04.2018 Група за Титлата Левски София 1 - 2 Берое
18.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Левски София
11.03.2018 Първа ПФЛ Левски София 1 - 1 Етър Велико Търново
07.03.2018 Първа ПФЛ Черно море 2 - 3 Левски София
03.03.2018 Първа ПФЛ Левски София 0 - 0 Берое


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.02.2018 Първа ПФЛ Левски София 1 - 0 Ботев Пловдив
10.09.2017 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 2 - 1 Левски София
19.03.2017 Първа ПФЛ Левски София 2 - 0 Ботев Пловдив
30.10.2016 Първа ПФЛ Ботев Пловдив 1 - 1 Левски София
09.04.2016 Първа ПФЛ Левски София 3 - 0 Ботев Пловдив
  Сподели
438