Пробвайте знак 2 за Лудогорец - ЦСКА


Л. Михайлов

Пробвайте знак 2 за Лудогорец - ЦСКА

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 06.04.2018 г.
Час: 17:00 ч.


Лудогорец посреща ЦСКА на своя стадион в дербито на кръга от плейофната фаза в Първа лига. Двубоят реално противопоставя първия срещу втория във временното класиране, като разградчани водят само с три точки пред своя съперник. Двата отбора изглеждат равностойни, като хъсът и по-голямото желание помогнаха на "армейците" в последните срещи срещу този съперник. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - 2.

В състава на ЦСКА има само един контузен и това е Георги Китанов. Стражът обаче бе резерва в последно време и просто мястото му на пейка ще заеме младия Слави Петров, докато Черниаускас ще продължи да пази под рамките на вратата. Други проблеми пред Стамен Белчев няма на този етап.

Треньорът на "армейците" даде почивка на основни играчи по време на предния двубой срещу Ботев Пловдив, спечелен с 4:1. Очакванията са, че в стартовия състав ще се завърнат Десподов и Малинов, както и изтърпелите наказания Каранга и Бодуров. Именно това ще бъдат четирите промени в състава на ЦСКА. Бланко ще седне на пейката за сметка на головата машина Каранга. Бодуров пък ще заеме мястото на Чорбаджийски, който получи контузия в предния мач на тима. Капитанът вероятно ще бъде готов за игра, но все пак с неговото здраве няма да се рискува.

Малинов ще замени Пинто, а единствено не е ясно на чие място ще влезе Десподов, тъй като Едвин Джеси се представи доста добре срещу Ботев преди седмица. Не е изключено именно той да бъде предпочетен за сметка на Енрике Рафаел и последният да остане на пейката.

"Очакванията срещу Лудогорец са отборът да покаже още по-добро лице, защото знаем, че всички футболисти го могат. Отиваме да играем футбол срещу Лудогорец. Надяваме се на победа. Всеки мач е ключов. Да, този път имаме директен противник, но всяка точка е важна. Надяваме се да покажем характер и след мача да се поздравим с победа", заяви Стамен Белчев.

Титуляр на вратата на Лудогорец в Разград за дербито с ЦСКА ще бъде Ренан дос Сантос. Бразилецът ще играе за първи път срещу "червените" през настоящия сезон. Любопитно е, че в предишните три мача между двата отбора за първенството и в турнира за Купата на България, неизменно на вратата на шампионите бе Хорхе Браун.

Аржентинският вратар дори бе критикуван за попаденията на Кевин Меркадо на "Лудогорец Арена" и на Николай Бодуров на "Българска армия", при които определено можеше да се намеси по-добре. Още по-интересно е, че с Ренан на вратата Лудогорец няма загуба от ЦСКА в директните мачове.

Иначе контузията на халфа на Лудогорец Вандерсон не е сериозна и очакванията са той да може да играе срещу ЦСКА. 30-годишният техничар бе сменен принудително от Джоди Лукоки при успеха с 5:0 над Верея и притесни всички в Разград, тъй като времето за възстановяване бе много малко. В крайна сметка обаче той се е разминал с нещо по-сериозно и ще е на линия за изключително важния мач. Дали ще е титуляр или резерва, ще е решение на треньора Димитър Димитров.

През тази кампания Вандерсон не се представя на познатото ниво от последните сезони, но въпреки това е неизменна част от титулярния състав на Лудогорец, като до момента се е отчел с 4 попадения. Негов гол срещу Хофенхайм класира “Орлите" на 1/16-финал в Лига Европа. Миналата кампания бе най-силната в неговата кариера, като той вкара 14 попадения в Първа лига, а в Европа се отчете с хеттрик срещу Цървена звезда за историческото отстраняване на сръбския гранд, както и с гол срещу ПСЖ на “Парк де Пренс".



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЦСКА 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
31.03.2018 Група за Титлата Лудогорец Разград 5 - 0 Верея Стара Загора
18.03.2018 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 6 Лудогорец Разград
10.03.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 3 - 1 Черно море
06.03.2018 Първа ПФЛ Берое 0 - 1 Лудогорец Разград
03.03.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 1 - 0 Септември София


Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
31.03.2018 Група за Титлата ЦСКА София 4 - 1 Ботев Пловдив
18.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Левски София
11.03.2018 Първа ПФЛ Пирин Благоевград 1 - 2 ЦСКА София
08.03.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 1 Етър Велико Търново
05.03.2018 Първа ПФЛ Дунав Русе 0 - 2 ЦСКА София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.12.2017 Купа на България ЦСКА София 1 - 1 Лудогорец Разград
05.11.2017 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 1 - 2 ЦСКА София
22.07.2017 Първа ПФЛ ЦСКА София 0 - 1 Лудогорец Разград
20.05.2017 Група за Титлата Лудогорец Разград 1 - 1 ЦСКА София
23.04.2017 Група за Титлата ЦСКА София 1 - 1 Лудогорец Разград
  Сподели
465