Прохазка: Дузпите няма смисъл да ги тренираш


Л. Михайлов

Прохазка: Дузпите няма смисъл да ги тренираш

"Мисля, че ако срещу Берое вкарах дузпата, щеше да стане 1:1 и съм сигурен, че щяхме да бием. Може би, аз съм виновен и ми е малко, даже доста ми е лошо. Това е! Не знам дали има напрежение, но не е добре това, което се случва. Левски трябва да побеждава, да взима точки. Трябва да променим това. Дузпите няма смисъл да ги тренираш. Да, ясно е, че днес изпуснах. На всеки може да се случи да изпусне дузпа. Тежко ми е. При такъв резултат, когато падаш с 0:1 и ти свирят дузпа, ти трябва да я вкараш и да дадеш импулс на отбора. Аз не го дадох днес. Сигурен съм, че ако бях вкарал, щяхме да обърнем мача", заяви играчът на Левски Роман Прохазка за поражението с 1:2 от Берое.

"Да, притеснително е, че не реализираме положенията си. Трябва да натискаме още повече съперника си, за да правим по 5-6 положения и да вкарваме голове. Трябва да се спазват тактическите указания, но и трябва има емоция, да се раздаваш и да даваш всичко от себе си, за да стигаш до положения. Не знам защо не се получи. Журналистите искате да критикувам отбора, да критикувам футболистите, но и аз съм един от тях. Трябва първо да погледна себе си. Всеки един от момчетата трябва да се погледне. Сигурно всеки един може да дава повече от себе си. Не знам какво да ви отговоря повече. Много ми е тежко, не ми е приятно. Тренираме, работим, но пак казвам - всеки трябва първо да погледне себе си и да дава повече на тренировка и по време на мача", каза още футболистът на "сините".

"Трябва да сме готови за мачовете за Купата. Може да звучи вече като клише, но всеки трябва да дава всичко от себе си. Тези мачове трябва да ги вземем. Да, трябва да си гледаме и първенството. Ние сме Левски. Във всеки мач трябва да побеждаваме. Идват хората на стадиона и трябва да ги радваме, а не само да ги разочароваме. Разбира се, че и мачовете за първенство трябва да ги взимаме", завърши Прохазка.

Снимка: Официален сайт на Левски

  Сподели
394