Павел Виданов: Победата над Левски олицетворява нашата работа


Л. Михайлов

Павел Виданов: Победата над Левски олицетворява нашата работа

"Мисля, че стояхме добре и извоювахме това, за което бяхме дошли. Представихме се по добър начин и показахме, че можем да се противопоставим на Левски. Изпълнихме доста от тактическите указания на треньора. Някои неща не се получиха. Левски излязоха силно, пресираха ни. Ние искахме да контролираме топката и играта, но не се получи. Не всеки път се получава каквото искаме на терена. Радваме се, че победихме Левски. Те са добър отбор, един от грандовете на България. Мисля, че всички трябва да сме доволни и сме доволни от това, че успяхме да победим и взехме важна победа на "Герена". Голът падна още във втората или третата минута, а имаше още на практика 90. Със сигурност ранният гол дава добро психологическо преимущество пред другия отбор, тъй като те грабва емоцията и се стараеш още повече. Съответно другия момент беше изпуснатата дузпа. Те изпуснаха в края на първото полувреме. Също важен момент за тях. Общо взето мача се разви в наша полза и ние се радваме, че победихме на този стадион и срещу този отбор", заяви играчът на Берое Павел Виданов.

Той коментира и ситуацията, при която играчите на Левски претендираха, че той е играл с ръка в наказателното поле: "Ръцете ми бяха свити и топката ме удари в гърдите. Неоснователно левият бек Алфонсо претендираше за дузпа, но то е нормално в такива моменти – води го емоцията и претендира за всяко нещо. Нямаше дузпа", категоричен бе Виданов.

"Според мен ние се развиваме във възходяща линия. Това, което постигнахме в този мач е вследствие на нашия труд през цялата година. Трябва да работим още много, защото доста от нещата, които искахме да направих тук не се получиха. Мога да кажа, че мачът се разви в наша полза – ранен гол, изпусната дузпа, втори гол за нас и мачът се разви в наша полза и сме доволни от това нещо. Вижте, има много мачове. Естествено тази победа е много важна, защото олицетворява нашата работа като отбор и като клуб и че вървим във възходяща линия, но не се заблуждаваме. Видяхте и предния мач не можахме да победим Витоша във вкъщи. Всеки мач е различен, днес се разви в наша полза. Радваме се на тази победа, защото побеждаваме отбор като Левски, но не се заблуждаваме, чакат ни още 9 много важни мачове и ще покаже времето какво ще постигнем. Естествено ние ще работим, за да вземем максимума от всеки един мач", каза още бившият играч на ЦСКА.

Снимка: Официален сайт на Берое

  Сподели
139