Томаш: Проблемът на Левски не е Делио Роси


Л. Михайлов

Томаш: Проблемът на Левски не е Делио Роси

"Мачът мога да го разделя на няколко части. В първите 4-5 минути на първото имахме проблеми с влизането на един от двамата централни нападатели в средата на терена, но след като коригирахме нещата с връщането на Райнов и изкарването на Охене, триъгълникът се обърна и мисля, че стояхме добре на терена. Особено когато притежавахме топката и се опитвахме да правим това, което тренирахме доста стойностни неща направихме и отбелязахме гол. На полувремето се сблъскахме с неща, които не искам да коментирам и не зависят от нас и футболистите. Точно това си говорихме дали ще коментираме неща, които не зависят от нас или ще говорим за футбол. Изцяло бяхме на мнение, че ще говорим за футбол. Успяхме да отбележим и втори гол от статично положение. Мисля, че това е първата загуба на Левски на "Герена" за тази година и за първи път им отбелязват два гола. Това е атестат за нашата работа в клуба. Опитваме се да растем и вървим там, където всеки един иска. След това обаче дойдоха нашите проблеми и тук се вижда, че има още доста да работим, за да се превърнем в един отбор, който да може да се намеси горе високо.“, заяви треньорът на Берое Александър Томаш за победата над Левски в София с 2:1.

"Казах, че няма да коментирам фактори, които не зависят от мен и от футболистите. Мисля, че сте достатъчно интелигентни, за да разберете за какво става въпрос. Всичко е, което се случи на терена. Няма други неща.“ – допълни специалистът.

"Като резултат излиза, че е научено. Като игра имам своите забележки все още в отделни ситуации и моменти. Визирам това, че дадохме изцяло инициативата на Левски след 2:0, което не ми харесва, защото имахме спортния шанс и късмета, въпреки че го търсихме и го искахме в цялото време. Това обаче друг път може да ни изиграе лоша шега и да не доведе до успех.“ – каза още той.

"Всички смени са принудителни. Отдавам това, че загубихме инициативата след 2:0 на психология, ментална работа, на това, че срещу нас все пак е Левски, който е един от грандовете в българския футбол и също има доста стойностни футболисти. Манталитет трудно се изгражда и то манталитет на победител да доминираш през целия мач е доста трудно. Много малко отбори успяват да го направят. Ние успяхме в определени ситуации, но ако искаме, а ние искаме това е пътят.“ – обясни Томаш.

"Имаме проблеми не само с Охене, с Педро Еуженио, с Мартин Камбуров, с Бригидо, които се случиха по време на мача. Надявам се, че нашият спортно — лекарски щаб ще направи всичко възможно и вярвам в тях, така че ще видим през седмицата какво е състоянието на играчите.“ – сподели треньорът.

"За нас най-важното е да бъдем здраво стъпили на земята и да искаме. Когато иска човек получава. Мисля, че няма да е добре да влизаме в теми, които ще натоварят изцяло психологически клуба, ще се опитам да избегнем. Всеки мач играем, за да се развиваме и искаме повече от всеки един мач.“ – каза още той.

"Футболът е за хората, за феновете. Нямам никакви притеснения от абсолютно нищо. Те са там, за да изразят собственото си мнение и ако ние успяваме да пълним стадиона всеки мач, независимо от тяхното мнение, това е атестат за нашата работа. Ако почна да обръщам внимание на определен кръг от хора, това означава, че съм слаб. Нито искаме щаба, отбора и клуба като цяло да се харесваме на някои хора. Просто искаме да правим нещата, така както ги усещаме със сърце и душа.“ – сподели той.

"Уча се от всеки един треньор, но може би не беше изцяло пуснато интервюто. Аз се уча от всеки един, от Коце Ангелов… коментирам, защото човек като си помисли, че знае нещо се сгромолясва бързо. Защо да не мога да се науча от Делио Роси, това е име. Исках да кажа, че не е проблемът Делио Роси. Той винаги е изповядвал този начин на работа и продължава да го изповядва. Мисля, че сте достатъчно интелигентни да ме разберете. Ако някой си помисли, че знае нещо и не се учи… Аз от всеки един мога да се науча. Това мисля, че е пътят – да се учим всеки един ден.“ – обясни специалистът.

"Футболът се играе с глава, краката са средството. Когато горе мозъкът ни подсказва, че е 2:0… моментът е много тънък. Много малко отбори доминират целия мач на този стадион. Особено тук. Видях на моменти много хубави неща, чисто футболни, с надиграване, но видях и на моменти огъване и тогава правиш по-лесното, което е да се върнеш назад и да гониш топката. Това не ми харесва и го казах на футболистите. Но това са нормални неща и ние трябва точно там да работим, за да искам повече.“ – каза Томаш.

"Никога не обичам да давам точни и ясни оценки, защото има субективни и обективни неща, които се случват по време на мача – преходите, фаза защита, фаза атака, ширината е едно цяло, физическата, тактическата подготовка е едно цяло. Не мога да разгранича и да кажа от 1 до 6 давам 4. Ние бием на "Герена". Само мога да ръкопляскам на своите футболисти.“ – завърши той.

  Сподели
153