Роси: Мачовете за първенство са второстепенни - от тях зависи да влезем добре в тези за Купата


Л. Михайлов

Роси: Мачовете за първенство са второстепенни - от тях зависи да влезем добре в тези за Купата

"Един мач, в който ние сами искахме да тръгнем зле, с това разсейване и невнимание, което допуснахме. След това с изпуснатата дузпа, която е трета за нас с трети пореден футболист. Така стават нещата, така идват трудностите. На феновете им харесва да печелим. Нормално е, когато това не се случва, на тях да не им харесва. Не правим нещата, както ги правихме преди. Липсва на внимание и концентрация. Нормално е, когато играта на отбора не върви, вината да е в мен. Аз поемам цялата отговорност", заяви треньорът на Левски Делио Роси за загубата от Берое с 1:2.

"Променят се нещата. Има промяна и в стартовите състави. Днес изиграхме един лежерен мач. Всеки мач трябва да спасяваме първенството. Няма нужда да чакаме мачовете за Купата. Не е коректно да кажем, че днес сме загубили, защото мислим за срещите за Купата. Мачовете за Купата са много важни за нас. Другите мачове за първенство също трябва да ги изиграем добре, макар да са второстепенни. От тях зависи да влезем добре в двубоите за Купата", каза още наставникът от Италия.

"Някои играчи със сигурност все още не са в добро състояние. Имахме и футболисти, които не тренираха пълноценно през този период от време между двата мача. Това са Нашименто и Тиам - не бяха в оптимална форма за този мач. Всичко се опира, специално в този мач, във вниманието и концентрацията. Не е редно да получаваш гол във 2-ата минута и в 4-ата минута на второто полувреме", заяви Роси.

"Търсихме централен защитник, но не успяхме да намерим подходящ. Не искахме да вземем някой, само за да кажем, че сме привлекли играч. Съжалявам най-много за феновете. Те не заслужават тази загуба. Трябва да има човек, който да вдъхновява отбора и това съм аз. Но явно този път не се справих. Хубаво е да говорим за хора, които са играли на терена, а не такива като Панайотов, който е в групата за мача", добави още треньорът на Левски.

  Сподели
474