Локо Пловдив и Дунав с равенство на Лаута


Л. Михайлов

Локо Пловдив и Дунав с равенство на Лаута

Локомотив Пловдив завърши наравно 2:2 като домакин на Дунав Русе в драматичен мач от плейофната фаза в Първа лига. "Черно-белите" играха близо 85 минути с човек по-малко, но въпреки това секунди ги разделиха от това да вземат победата в срещата, която бе съпътствана с две дузпи и червен картон.

Двубоят с "драконите" не започна по най-добрия начин за Локомотив. Вратарят Антони Милина бе изгонен в 8-та минута заради нарушение срещу Ндиайе пред наказателното поле и остави "смърфовете" с 10 души на терена. Това наложи рокада в състава на Бруно Акрапович, като Илко Пиргов влезе на мястото на Янко Ангелов. В 23-та минута Елитон Жуниор бе близо да изведе пловдивчани напред, но шутът му от пряк свободен удар бе спасен от Станислав Антонов. Гостите отвърнаха с греда на Юлиан Ненов в 30-та минута. В 36-та минута съдията отсъди дузпа в полза на Локо Пловдив. Мохамед Муса центрира от дясно, а топката срещна ръката на Михаил Милчев в наказателното поле на гостите от Русе. Зад топката застана Веселин Марчев, който реализира хладнокръвно за 1:0. В последните секунди на първата част Абделхаким Буна не успя да засече топката от удобна позиция и пропусна да я вкара за втори път в мрежата на русенци.

В 63-та минута Дунав също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Илко Пиргов успя да отрази дузпата и запази резултата непроменен. Десет минути по-късно "драконите" изравниха за 1:1 чрез Исмаил Иса. В ответната атака "смърфовете" отново успяха да стигнат до попадение. Игор Банович реализира за 2:1, след като топката попадна у него след рикошет и той успя да прати кълбото във вратата на съперника. В последните секунди на добавеното време Дунав стигна до равенството. Карагарен проби от дясно и подаде на Диян Димов, който вкара за крайното 2:2

  Сподели
280