Берое се разправи с Левски на Герена и даде заявка да измести сините от 3-то място


Л. Михайлов

Берое се разправи с Левски на Герена и даде заявка да измести сините от 3-то място

Берое се наложи с 2:1 при визитата си на Левски в първа среща за двата тима от плейофната фаза на Първа лига. Двубоят на "Виваком Арена Георги Аспарухов" започна отлично за гостите от Стара Загора, които поведоха след само 3 минути игра. Педро Еуженио овладя дълъг пас в пеналта и прехвърли стража на "сините" със страхотен удар за 0:1.

В 11-ата минута Педро стреля от пряк свободен удар, но кълбото срещна напречната греда. Охен достигна до нея и центрира, но топката бе пресечена и излезе в корнер. Последваха положения и пред двете врати, но без попадение. В 39-ата минута много добра комбинация в атака за Берое, при която Желев изведе Камбуров в наказателното поле. Нападателят центрира от аут линията на втора греда, където Педро игра с глава, но топката срещна гредата от външната страна.

В 43-ата минута реферът отсъди доста спорна дузпа за Левски, след като Костов падна в наказателното поле. От бялата точка обаче Прохазка пропусна да се разпише. В 49-ата минута Берое нанесе своя втори решаващ удар. Педро центрира чудесно от фаул, а Камен Хаджиев засече топката с глава и я прати в мрежата на Митрев - 0:2.

Последваха добри атаки за "сините", но с важни намеси се отчете Перниш. В 76-ата минута Левски все пак стигна до гол. Станислав Иванов центрира от левия фланг, а Буш засече от съвсем близо и намали резултата - 1:2. В 78-ата минута се стигна до опасност пред вратата на домакините. След бърза атака за Берое Педро, Камбуров и Райнов пробваха удари, но те бяха блокирани. В ответната атака Паулиньо стреля, но над гредата. Пет минути преди края Паулиньо засече с глава центриране на свой съотборник, но нова добра намеса на Перниш запази резултата непроменен. Така Берое се доближи само на две точки зад днешния си съперник.

  Сподели
166