Слави Костов: В мачовете за Купата излизаме на живот и смърт


Л. Михайлов

Слави Костов: В мачовете за Купата излизаме на живот и смърт

"Не мога да кажа какво е усещането да нося фланелката на Левски. Това е нещо необяснимо, невероятно и няма как да се опише. Чужденците са наясно в кой отбор играят. Ние - българите им обясняваме всеки ден. Те като излизат на мач виждат тази невероятна публика. Аз мисля, че го разбират. Доволен съм, че съм в Левски. Аз винаги съм искал да играя в Левски. Една моя мечта се сбъдна. Времето ще покаже по какъв начин ще се представя. Надявам се да се представя по добър начин. Това е Левски! Няма как да няма потенциал за нещо повече от 3-то място. Аз мисля, че имаме потенциал да сме шампиони, дори", заяви играчът на Левски Станислав Костов в рубрика по клубната телевизия.

"Левски винаги се бори за титла, за Купа, за всички трофеи и за добро представяне в Европа. Аз мисля, че ако не тази, то поне догодина може да сме шампиони. Срещу Берое трябва да направим една добра игра и да радваме феновете, защото футболът е за феновете. Да не говорим предварително. Нека да дойде мачът, но аз мисля, че ще зарадваме хората на стадиона. Да, аз мисля, че ще видим един по-агресивен Левски. Мисля, че ще има повече агресия от наша страна", каза още нападателят на "сините".

"Щом е в Левски, всеки един футболист трябва да има манталитет на победил. Този манталитет се изгражда, когато отборът печели мачовете си. Левски печели мачове и мисля, че в съблекалнята на отбора има такъв манталитет. Конкуренцията в Левски е голяма, но това е нормално за такъв отбор. Ние се радваме от тази конкуренция. Тя ни кара да работим по-здраво и да излизаме на терена готови и подготвени за предизвикателството "Левски". Надявам се да вкарам възможно повече голове. Но ЦСКА... Не знам, не мога да кажа. Искам, надявам се и времето ще покаже. За Купата влизаме с нагласата за победа. Искаме да отстраним другия отбор, след това да спечелим финала и да взимаме Купата. Това е много важно за нас и за всички фенове на тима. Имам амбицията да играя добре и да вкарам голове. Искам да се представям добре с екипа на Левски. Дано да съм жив и здрав и да направя това, което треньорът и феновете искат. В мачовете за Купата излизаме на живот и смърт. Трябва да спечелим", добави Костов.

"Щастливи сме, че Делио Роси ни е треньор. Като малки сме го гледали по телевизията и сме мечтали един ден такъв специалист да ни е треньор. Щастливи сме, че такова голямо име ни тренира и ни показва какво да правим. Предишният мач с ЦСКА? Късмет! Злощастна загуба. Футбол почти не се игра. Ще ни дойде и нашия късмет, когато най-много ни трябва, аз така мисля. Надяваме се сега да бием Берое. Излизаме за хубава игра и да зарадваме феновете", категоричен бе нападателят на "сините".

"Не ходим много по дискотеки. Рядко се случва. Не сме по тази част. В свободното си време се разхождаме с моята приятелка. Тя ми показва София. Ходим напред-назад. Да, вече се установих тук. Всичко е нормално. Моят любим отбор е Интер. Харсвам играчи като Мауро Икарди и Гонсало Игуаин. Като малък харесвах всички български футболист. Идол ми беше Роналдо - Феномена. Прякор? Станислав Индзаги ми харесва", каза с усмивка Слави Костов.

  Сподели
289