Каранга: Извинявам се, ако съм обидил някого с моите реакции


В. Мухарски

Каранга: Извинявам се, ако съм обидил някого с моите реакции

На специална церемония в Пресклуб "България“ нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга бе награден за Играч №1 на 26-ия кръг на Първа лига. Той получи 6 гласа от участвалите в анкетата 18 футболни треньори и специалисти.  Галин Иванов (Славия) е с 4 гласа, Върджил Мисиджан (Лудогорец) и Клаудиу Кешеру (Лудогорец) са с по 3  гласа, а Жоао Пауло (Ботев Пд) има 2 гласа.

Каранга благодари на всички, които са гласували за него. Голмайсторът на “червените" заяви, че се извинява за постъпката си след мача с Левски. Той обясни и за жеста с рязането на глави, който прави след отбелязването на гол.

“Благодаря за наградата, тя не е първа за мен. Ще запомня гола, който вкарах на Левски, другите  странични неща ще ги забравя. Ако гледате моите голове в Бразилия, ще разберете, че винаги съм се радвал така. Не знам защо тук се обръща толкова голямо внимание на този жест. Следващият пък като вкарам гол, няма да се зарадвам, ще внимавам повече. Няма да коментирам  решението на хората, които са решили да ме накажат. Съжалявам, че стана така. Заради емоциите, след мача с Левски, малко прекалих. Извинявам се, ако съм обидил някого.  Искам, като съм на терена да радвам привържениците.“

Каранга заяви, че не вярва, че  съдиите имат специално отношение към него. В някои от мачовете според него те не са на високо ниво, но  не е негова работа да ги коментира. Той уточни, че информациите за негов трансфер не му пречат.

"Има хора, които се грижат за мен. И клубът ще се грижи за мен, докато съм тук. Клубът ще реши кое е най-доброто решение.  Стамен Белчев и Гриша Ганчев говорят с мен и ми казват да бъда по-спокоен в изявите си. Аз се старая да бъда такъв, тъй като съм важен на терена, а не извън него. Всичко е важно. Разбира се, че имаме повече смелост след победата над Левски. Всички работим и се стремим  към една цел – спечелването на трофеите. Затова сега най-важен е следващият мач с Ботев Пд.“

Каранга сподели и своето отношение към музиката и танците.

"Слушам музика и танцувам, защото това е моят живот. Като слушам музика, се концентрирам. Затова слушалките са на главата ми преди всеки мач".

  Сподели
323