Македония е с леко предимство в гостуването си на Исландия


.

Македония е с леко предимство в гостуването си на Исландия

Исландия посреща Македония в сряда вечер, а срещата е важна и за двете страни особено за балканците, които имат реален шанс да атакуват място в баражите на ЮАР 2010.

Вероятно Исландия ще опита да вземе поне равен от този мач и ако не успее кампанията й приключва. Срещу Холандия в събота те не направиха нищо запомнящо се. Естествено основното им е оръжие е Ейдур Гудиьонсен. Хрейдарсон пък ще трябва да пази звездата на гостите Горан Пандев. Сериозни контузии и наказания в исландския тим няма.

Македонците пътуват към северния остров силно мотивирани след равенството между конкурентите им Шотландия и Норвегия. Ако победят съседите ни ще се долепят точно зад Холандия в класирането. Основен липсващ за Македония е нападателят Илчо Наумовски, който е наказан. Горан Попов пък е контузен.

Сречко Катанец ще заложи на класическата тактика 4-4-2. Вторият нападател в схемата обаче ще играе зад Пандев. Това ще е Горан Мазнов.

Двата тима са се срещали 2 пъти в квалификациите за Мондиал 1998. Мачът в Рейкявик завърши 1:1, а в Скопие 1:0 за комшиите.

Едва ли срещата ще предложи много голове. От голямо значение е кой отбор ще открие резултата. Който вкара печели предимство за краен победител. Времето вероятно ще е лошо, което помага на домакините. Мотивацията на гостите обаче е много голяма и те вероятно ще вземат крехка победа.

Последни 5 мача на Исландия – ЗЗРРЗ

Последни 5 мача на Македония – ЗППРР

Процентна прогноза:
Исландия – 30%, равен – 30%, Македония – 40%


Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
28