Отново спорни съдийски отсъждания при победа на Лудогоерец (видео)


В. Мухарски

Отново спорни съдийски отсъждания при победа на Лудогоерец (видео)

Лудогорец се наложи с 3:1 над гостуващия Черно море в среща от кръга на Първа лига. Тимът от Варна отправи първия удар по посока на една от двете врати. Фенуш преодоля Сисиньо и опита изстрел от разстояние, но топката премина покрай вратата. Само три минути по-късно Лудогорец откри резултата с доза късмет. Кешеру подаде към Анисе, който пробва удар, но не успя да намери добре топката. Тя се озова в непокрития Вандерсон, който от малък ъгъл реализира.

В 14-ата Кешеру изведе на скорост Мисиджан отляво, който с едно докосване центрира успоредно на голлинията към връхлитащия на скорост Марселиньо. Бразилецът се хвърли и от въздуха засече топката в мрежата за 2:0.

В 20-ата минута останаха съмнения, че реферите подминаха дузпа в полза на Черно море. Н`Донгала демонстрира хубава скорост отдясно по атаката и се измъкна зад гърба на Натанел. Бразилският играч на разградчани догони своя опонент и влезе в краката му с мощен шпагат. Реферите обаче решиха, че дузпа няма.

В 31-вата Н`Донгала проби през центъра, преодоля няколко играчи на домакините и стреля, но право в ръцете на Хорхе Броун. В следващата минута Черно море успя да намали резултата. Кононго центрира отляво към Дани Кики. Той финтира Натанаел на далечната греда и с удар по диагонала от малък ъгъл прати топката в мрежата за 2:1.

Десет минути по-късно Вандерсон центрира отдясно в наказателното поле към Кешеру. Нападателят овладя топката с гръб, обърна се и стреля, Макенджиев изби, но Мисиджан от непосредствена близост вкара за 3:1.

В 68-ата минута Черно море имаше претенции за игра с ръка в наказателното поле на Лудогорец, но ситуацията бе подмината от главния съдия Никола Попов. В 73-ата минута Дани Кики отправи мощен удар от дъгата на наказателното поле, но топката премина над напречната греда. След изстрела Кики получи контузия и бе заменен. 88-ата минута Черно море направи добра контраатака. Зехиров подаде към Цветков, който напредна отляво, подаде към Радослав Василев. Нападателят намери Марек Кузма, който стреля, но вратарят на Лудоорец спаси.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
545