Топ 12 на най-неловките извинения във футбола


П. Пенков

Топ 12 на най-неловките извинения във футбола

На кой ли не се е налагало да се измъква от неудобна ситуация с обяснение, което може и да е звучало адекватно и правдоподобно мислейки си го на ум, но  в реалност единствено да е влошило положението. Futbol-TV предлага на своите читатели една малко необикновенна класация, която цели да ви запознае с най-неловките извинения във футбола.

1) Да изнервиш феновете на Астън Вила

Въпреки загубата с 6:0 от Ливърпул през февруари 2016 година, бранителят Джолиън Лескът успява да влоши положението, след като споделя снимка в социалните мрежи на доста скъп модел на Mercedes. Това се случва минути, след като играча заявява в интервю, че съжалява за слабото представяне на тима. Минути след споделената снимка феновете на клуба "заливат" играча с неприятни коментари, поради което Лескът написва следното: "Искам да кажа, че последната ми публикация в Twitter включваща кола, е чист инцидент. Това се е случило, докато съм карал колата си, а телефонът е бил в джоба ми."

2) Духът на Карлос Флорес

Ако смятате някога да признаете на своята любима, че сте й изневерили, постарайте се повече от Карлос Флорес. Полузащитникът на Университатио заявава, че е бил отвлечен през 2003 година, докато неговата съпруга Кармен е била бременна в седмия месец. Реалността обаче е друга - футболистът избягва от дома си и тайно отива да живее при любовницата си, мажоретката Шърли Черес. Шест години по-късно полузащитникът е намерен на улицата кървящ и гол, твърдейки, че го преследва дух. По-късно самият той признава: "Измислих си за полтъргайстта. Не исках жена ми да разбира, че се забавлявам с дебелани."

3) Жабите от Потсдам

Има само едно логично обяснение за загубата на Украйна с 4:0 от Испания по време на Светотното първенство през 2006г. "Загубихме заради крякането на жабите", споделя защитникът Владислав Вашчук, след една неспокойна нощ в "Seminaris Seehotel" в Потсдам. "Едва успяхме да мигнем цяла нощ". 

"В близост до езерето има и птици. Това означава ли, че трябва да хванем всички жаби и птици? На сутринта всички футболисти се събудиха и започнаха да пият .", споделя говорителка на хотела след случилото се. 

Ukraine, 2006

4) Птицата на Томас Бролин

Интересен факт е, че шведският национал Томас Бролин е бил любител на птиците и дори се е занимавал с тяхното развъждане. По време на предсезонната подготовка на Лийдс през юни 1997 година, Бролин пътува за летището, когато колата му удря птица, която чупи предното стъкло. Той отказва да продължи към летищетото, заявайки че е твърде разстроен от преживяното. 

5) Плешивото теме на Ник Смит

Бившият вратар на Родъръм Крис Мууни оставя в историята с едно свое изкаване. А именно, че е допуснал топката да мине между краката му, поради това, че е бил заслепен от слънцето, отразяващото се в "плешивото теме" на съотборника му Ник Смит.

6) Твърде известен, за да бъде глобен

През февруари 2015г. Роби Савидж бива хванат да кара с 99 мили/час своето Бентли на път към дома. Савидж твърди пред полицията, че просто е искал да се прибере по-бързо при двамата си сина. Служителите на реда разпознали футболиста и преценили и решили да му спестят глобата от 600 паунда. Неговият адвокат смята, че Савидж не може да използва алтернативен транспорт, защото е "публична личност". 

7) Напомпаните топки на Далглиш

След като достига едва до равенство 1:1 срещу Стивънидж в третия кръг на ФА Къп през 1998 година, мениджърът на Нюкасъл Кени Далглиш обяснява причината, поради която неговия тим не успял да победи отбор, който е отдал централния си нападател под наем "за три пакета чипс и един Mars". "Топкита бяха прекало напомпани", оплаква се Далглиш. 

Kenny Dalglish

8) Спазмите на Сър Алекс Фъргюсън

След като бива хванат да кара своята кола в аварийната лента на магистрала през 1999 година, Алекс Фъргюсън заявява, че действията му са били "спешни", поради това, че страдал от остра диария. "Когато се качих на М602 (номерът на магистралата - бел. ред.), започнах да усещам силни спазми." 

Alex Ferguson

9) Ракетата на Сътън

През 1989 година Сътън постига победа в турнира ФА Къп над намиращ се в Първа лига по това време - Ковънтри. Феновете на тима решават да сглобят ракета, която изстрелват по време на двубоя, а нападателят на Ковънтри Адриан Брадъм използва този инцидент като оправдание за загубата оправдавайки се, че ракетата е разконцентрирала играчите.

10) Когато сте прзидент на футболен клуб, назначаването и уволнението на служители би следвало да е ваша отговорност? Не и ако сте бившият президент на Саутхемптън - Рупърт Лоу. Той обвинява "постояннния поток от негативно и несправедливо медийно отразяване" за своето решение да уволни мениджъра Пол Стурък през сезон 2004/05. 

Rupert Lowe

11) Очилата на Йоп Ван Дале

Отбелязването на победното попадение на финала на Интерконтиненталната купа през 1970г е може би най-добрият спомен в кариерата на защитника на Фейенорд - Йоп Ван Дале. По-късно в срещата обаче се случва един любопитен инцидент - играчът на Естудиантес Оскар Малбърнат счупва очилата на Ван Дале при сблъсък. "Не трябва да играеш футбол с очила", е упрекът на Малбърнат след края на срещата. 

12) Материята на чорапите е твърде груба

Естествено, във футбола най-важни са краката на футболиста, но дори и с тази мисъл наум, следният случай изглежда твърде прекален. По време на Европейското първенство през 2004г. играчите на Италия се оплакват, че материята на техните чорапи е твърди груба, предвид жегата и температурите достигащи до 34 градуса. "Имаш чувството, че си сложил краката си във врящ пясък. Материята на чорапите е твърде груба," сподели Кристиан Панучи. 

Francesco Totti

  Сподели
860