Капитанът на ЦСКА разказва историята на чужденците в тима


В. Мухарски

Капитанът на ЦСКА разказва историята на чужденците в тима

Капитанът Божидар Чорбаджийски сподели пред CSKA.BG, че по време на лагера в Испания се набляга на тактическите занимания и усъвършенстването на играта на тима.

"Лагерът не е толкова тежък, колкото беше първият в Сандански. Имаме мачове през три дни и гледаме да се напаснем добре на терена. Всичко е нормално. Имаше умора в мача с Динамо Киев. Беше ни се е насъбрало - пътуване, тежки тренировки, но вече сме добре. Няма някой, който да обича да губи, поне аз не познавам такъв човек. Треньорското ръководство ни каза, че резултатите в контролите не са чак толкова важни. Тези мачове не дават точки. Но знаете какъв отзвук имат резултатите на един отбор като ЦСКА. Така че ние се стараем да побеждаваме, без значение дали мачът дава точки или не. На отбор като ЦСКА му приляга да побеждава. Изграждаме манталитет на победители", заяви Чорбаджийски.

"Спартак Москва? Очаквам да стане здрав двубой. Шампиони на Русия, имат здрави състезатели, знаем ги. Ивелин Попов е там. Можем само да спечелим от такъв мач. Надявам се да се раздадем на макс и да се получи по-добра проверка от предните, а и освен това - да победим! Новите футболисти вече се отпускат. Имаме си приказка с тях. Колективът е по-сплотен от всякога. Бъзици, майтапи, всичко. Нещата са на едно много добро ниво. Когато трябва да работим - работим. Когато трябва се забавляваме, знаем как да го правим и как да извличаме от всичко позитиви", добави още капитанът на "армейците".

"Най-новите футболисти все още не са се интересували от историята на ЦСКА. Но с Фернандо Каранга сме си говорили много пъти. Преди това с футболисти, които вече ги няма в отбора. Винаги помагам, на някого, който засвидетелства уважение и иска да разбере нещо повече от историята. На мен също ми е интересно да разказвам. Бай Добре е полиглот на тази тема. Знае всичко на тази тема и също разказва много. Аз знам чужди езици и превеждам. Въпросът е да има желание. Да, треньорското ръководство каза, че ние сами вдигнахме летвата. Това е добре, защото ние се целим високо. Искаме да станем шампиони и не трябва да ни притеснява нищо. Ще бъде много трудно, няма какво да се лъжем, но не виждам нещо страшно, нещо ново. Критериите за ЦСКА винаги са били максимални. Ние плашим противниците", завърши защитникът на "червените".

  Сподели
130