ЦСКА няма да има проблеми срещу Ботев Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА няма да има проблеми срещу Ботев Пловдив

ЦСКА - Ботев Пловдив
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 28.02.2017г.
Час: 17:30
Съдия: Петър Доровски


ЦСКА приема Ботев Пловдив на стадион "Българска армия" в среща 22-ия кръг на Първа лига. Всички предпоставки сочат за безпроблемна победа на "армейците". Столичани са в отлична серия след смяната на старши треньора - след идването на Стамен Белчев тимът има само едно равенство, но без допуснат гол и в серия от три поредни победи. "Канарчетата" от своя страна не се намират в най-добрата си форма и дори загубиха последния си мач - като домакини на Дунав Русе. Единственият проблем преди ЦСКА може да се окаже сгъстения цикъл, както и евентуално разконцентриране с оглед на предстоящия важен мач срещу Левски в края на седмицата. Все пак прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 1.

Треньорът на ЦСКА Стамен Белчев планира поне две промени в състава за мача с Ботев. Те са продиктувани както от слабата форма на част от играчите, така и от тежките удари, получени при гостуването на Берое, когато Бумал бе сменен принудително. Белчев най-вероятно ще даде шанс за изява на Кирил Десподов, който, ако се представи на ниво, ще получи титулярно място и във Вечното дерби с Левски в събота. Очаква се той да замени Густаво Кулма. Колумбиецът изигра слаб мач в Стара Загора (победа срещу Берое), с което затвърди негативните впечатления от контролите и срещата с Черно море. Десподов имаше шансове да е титуляр срещу Берое, но в четвъртък вечерта получи остра алергия и дори беше на системи за един ден.

Притеснително за Стамен Белчев е състоянието на двама от основните му играчи - Бумал и Педро, които отнесоха здрави удари срещу Берое. Днес окончателно ще стане ясно дали Бумал е получил комоцио, като той ще мине през скенер. Педро пък бе зверски изритан от Иво Иванов малко след като вкара победното попадение. Португалецът бе наложен с лед вчера при възстановителното занимание на "Армията", което е повод за притеснение сред треньорите.

Друга евентуална промяна може да бъде завръщането на Станислав Манолев сред титулярите. Носителят на Купата на Холандия с отбора на ПСВ вече е напълно готов за игра. Единственият проблем е, че неговият заместник в последните два мача - Александър Дюлгеров се представи отлично и е дал сериозна заявка за титулярното място. Треньорът на ЦСКА обаче е доволен от тази ситуация, тъй като той иска да има конкурентоспособни играчи за всеки един пост.

В лагера на Ботев положението никак не е розово. Преди броени дни мажоритарният собственик на тима от Пловдив Георги Самуилов обяви, че се оттегля от футболния клуб. Той изтъкна наследени дългове и отказа на община Пловдив да анулира концесията за стадион "Христо Ботев" като основни мотиви за решението си. Всичко това влияе на обстановката в съблекалнята, като играчите не са сигурни дали със сигурност ще получат следващите си заплати.

"Трудни са времената в Ботев, втори човек вече се отказва от издръжката на тима. Ние се стремим да не мислим за ситуацията. Времената са доста трудни. Най-важното е играта на отбора, а не класирането в Топ 6. Всичко може да се случи. Няма да се отказваме, ще се борим във всяка една среща", заяви треньорът на Ботев Пловдив Николай Киров.



Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

01 февруари Сувон Блууингс - ЦСКА 4:0 (Приятелска среща)
03 февруари Сьондерийске - ЦСКА 1:0 (Приятелска среща)
11 февруари ЦСКА - Шкендия 8:1 (Приятелска среща)
19 февруари Черно море - ЦСКА 0:2 (Първа лига)
25 февруари Берое - ЦСКА 0:1 (Първа лига)

Ботев Пловдив:

08 февруари Ботев Пловдив - Оборище 5:1 (Приятелска среща)
09 февруари Ботев Пловдив - Ботев Гълъбово 0:2 (Приятелска среща)
11 февруари Ботев Пловдив - Верея 1:3 (Приятелска среща)
18 февруари Локомотив ГО - Ботев Пловдив 0:1 (Първа лига)
24 февруари Ботев Пловдив - Дунав 0:2 (Първа лига)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Ботев Пловдив

124 срещи
71 победи за ЦСКА
25 равенства
28 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 252:129 за ЦСКА



ПРОГНОЗА: ЦСКА - БОТЕВ ПЛОВДИВ 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
429