Челси няма да има проблеми срещу Помпи


.

Челси няма да има проблеми срещу Помпи

Портсмут - Челси
Стадион: "Фратън Парк", Портсмут
Дата: 24.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Лий Мейсън

Отборът на Портсмут приема на Фратън Парк тима на Челси в отложена среща от Премиершип. Домакините се намират на последната позиция в класирането с 13 точки, след като им бяха отнети 9 заради това, че клуба изпадна в админстрация. Само чудо може им попречи да не изпаднат от елита на Англия в края на сезона. Очудващото е, че тима все още има шансове за спечелването на "ФА Къп" и ако направи това ще има право да играе в Лига Европа догодина. Така той ще стане първият отбор, който ще играе едновременно в елитния европейски турнир и ще се подзовава в Чемпиъншип. Изглежда, че играчите на Помпи все още не са изгубили мотивацията си за игра, като в послдната среща на тима от първенстово те записаха впечатляваща победа с 3:2 като домакини над тима на Хъл Сити. След като "тигрите" водеха до 85-та минута те успя с 2 гола да обърнат изхода на мача, карайки публика да изпадна в екстаз.

Мениджъра на Помпи Аврам Грант няма да може да разчита на нападателя Аруна Диндан, който беше определен като администрацията на клуба като неспособен да играе заради проблеми в сделката му за наема от Лен, което означава, че Пормсмут ако иска да разчита на него ще трябва да плати 4 милиона паунда. Тал Бен-Хайм и Джон Утака са контузени ще пропусната днешната среща, докато Хасан Уебда и Кевин-Принс Боатенг са далеч от възстановяване след като лекуват контузии съответно в коляното и глезена.

Техните съперници Челси отстъпиха лидерската позиция в класирането след като записаха равенство 1:1 при гостуването си на Блекбърн. Така те вече заемат третата позиция с актив от 65 точки, на 2 от Арсенал и на 4 от Манчестър Юнайтед, но сините са и с мач по-малко от тях. През сезона досега те записаха общо 20 победи, 5 равенства и 5 загуби. Тима  продължава напред в турнира "ФА Къп" след като победиха с 2:0 пред собствена публика тима на Стоук. Те обаче отпаднаха от Шампионската лига от тима на Интер, след 2:1 в Италия и 0:1 в Англия, в полза на италианците. След днешният мач на тима предстоят тежки срещи с Астън Вила и Манчестър Юнайтед.

Вратарят на Челси Петър Чех може би ще се завърне за тази среща. Той беше аут заради контузия в прасеца получена по време на мача с Интер в Италия, миналият месец. Резервния страж Иларио няма да е на разположение на Карло Анчелоти заради болки, докато Майкъл Есиен (коляно), Ашли Коул (глезен) и Жосе Босингва (коляно) са аут заедно с Бранислав Иванович, който страда от болки в коляното.

Смятам, че тима на Челси няма да им никакви проблеми в днешната среща и ще постигнат категорична победа над своя противник.

Прогноза: Портсмут - Челси 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Портсмут:

27 февруари Бърнли - Портсмут 1:2 (Висша лига)
06 март Портсмут - Бирмингам 2:0 (ФА Къп)
09 март Портсмут - Бирмингам 1:2 (Висша лига)
15 март Ливърпул - Портсмут 4:1 (Висша лига)
20 март Портсмут - Хъл Сити 3:2 (Висша лига)

Челси:

27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
07 март Челси - Стоук Сити 2:0 (ФА Къп)
13 март Челси - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
16 март Челси - Интер 0:1 (Шампионска лига)
21 март Блекбърн - Челси 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Портсмут - Челси

60 мача
17 победи за Портсмут
15 равенства
28 победи за Челси
Голова Разлика: 107:86 за Челси

През този сезон:

16 декември 2009 Челси - Портсмут 2:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Портсмут - 12.00
Равен - 5.25
Челси - 1.28

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147