Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Висшата лига на Англия

Евертън - Кристъл Палас
Стадион: "Гудисън Парк"
Дата: 30.09.2016
Час: 22:00
Съдия: Марк Клатенбърг


Анонсът на 7-я кръг на Висшата лига започва в петък вечер със срещата между представящите се много добре от началото на сезона Евертън и Кристъл Палас.

"Карамелите" под ръководството на новия си мениджър Роналд Куман започнаха ударно кампанията след 4 победи и едно равенство и се позиционираха в челните места на таблицата. Успешните игри бяха заличени в рамките на 1 седмица, когато домакините бяха първо елиминирани за Купата на Лигата от Норич, а после дойде изненадващото поражение от Борнемут с 1:0. Тези две последователни загуби със сигурност ще мотивират играчите да се реваншират на привържениците си, така че можем да видим съвсем различна игра от тима. Евертън продължава да е без контузените Бешич, Браунинг, Матю Пенингтън, Джеймс Макарти и Дарън Гибсън, а Лейтън Бейнс е все още под въпрос.

Кристъл Палас за втора поредна година показва характер в началото на сезона и във Висшата лига е с 3 поредни победи, което изкачи лондончани в горната половина на класирането. "Орлите" бяха елиминирани за Купата на Лигата в средата на миналата седмица от Саутхемптън, но едва ли това е голяма трагедия за клуба. По-притеснително за гостите е липсата на ключови играчи, тъй като в лазарета са Скот Дан, Папе Суаре и Лоик Реми, а Заха също изитва здравословни проблеми.
Може да се каже добро начало на 7-я кръг, тъй като и Евертън и Кристъл Палас са опасни отбори, така че можем да видим интересен развой на мача. Въпреки това, класата на "карамелите" е по-голяма, а и домакинския фактор им дава предимство за спечелването на 3-те точки.

Прогноза: Евертън - Кристъл Палас 2:1

 



Съндърланд - Уест Бромич
Стадион: "Стейдиъм ъф Лайт"
Дата: 01.10.2016
Час: 17:00
Съдия: Стюарт Атуел

Ще се измъкне ли Съндърланд от дъното на таблицата срещу коравия Уест Бромич или ще продължи със слабите игри? Това ще стане ясно в събота, когато пред своя публика "черните котки" ще търсят първа победа за сезона във Висшата лига.
На този етап домакините са пълен аутсайдер в елита след само едно равенство и Дейвид Мойс започва да усеща напрежение върху себе си. Положителното в тима е представянето за Купата на Лигата, където Съндърланд продължава напред в турнира след елиминирането на Шросбъри и Куинс Парк Рейнджърс. За "черните котки" няма да могат да вземат участие Себастиан Ларсон, Вито Маноне, Борини, Стивън Пиенар и Янузай, но пък добрата новина е завръщането в игра на Патрик ван Аанхолт.

До преди две седмици напрежение имаше и в редиците на Уест Бромич, след като се заговори за смяна на мениджъра Тони Пюлис. Той пък отговори с 4 точки от възможни 6, така че поне на този етап освобождаването му не е на дневен ред. В състава на гостите няма кадрови проблеми и единствено Крис Брънт не е кондиционно готов за пълни 90 минути.

Едва ли ще видим нещо по-различно от тактическа гледна точка за Уест Бромич, който на първо място ще гледа да не допусне гол и ще чака за грешки на съперника. Съндърланд ще трябва да играе по-офанзивно, но срещу коравите "дроздове" е много трудно, така че прогнозираме равностойно реми.

Прогноза: Съндърланд - Уест Бромич 1:1

 



Уотфорд - Борнемут
Стадион: "Викъридж Роуд"
Дата: 01.10.2016
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн


Уотфорд започва колебливо сезона под ръководството на Валтер Мадзари и може би малко постоянство в играта на тима ще даде нужното спокойствие за привържениците. От една страна "стършелите" имаха за съперници Челси, Арсенал, Манчестър Юнайтед и Уест Хям в първите 6 кръга и в тях показаха добър и опасен футбол, но пък от друга отпаднаха за Купата на Лигата от Джилингам, а миналата седмица пък допуснаха поражение от Бърнли. Джа Джедже и Янмаат продължават да не са на разположение, а за Йонес Кабул и Синклеър ще се решава до последно.

Борнемут е типичен домакински отбор, който в гостуванията гледа предимно да удържи поне точката. Въпреки това, "черешките" си остават противник, който не бива да се подценява и можем да ги видим трудни за преодоляване този уикенд. Мар Пю е единственият, който със сигурност няма да може да вземе участие за гостите, но пък здравословните състояния на Адам Смит, Раян Фрейзър и Джошуа Кинг не са много добри и също може да не се появят в игра.

И двата отбора са с равен актив от точки и не показват постоянство в мачовете си от началото на сезона. Уотфорд ще търси повече 3-те точки, докато Борнемут ще разчита на контраатаки и стабилност в защитата си. Може да се очаква двубой без много положения, в който и най-малката грешка ще е решаваща.

Прогноза: Уотфорд - Борнемут 1:0

 

 


Уест Хем - Мидълзбро
Стадион: "Олимпийски стадион"
Дата: 01.10.2016
Час: 17:00
Съдия: Нийл Суорбрик

Много здрав и интересен сблъсък се очертава между Уест Хем и Мидълзбро в съботната програма на Висшата лига. Привържениците и на двата отбора очакваха по-добро представяне от любимците си преди началото на сезона, така че противниците имат да се реваншират.

Определено от двата съперника "чуковете" повече разочароваха след едва 3 точки в първите 6 кръга. Лондончани отпаднаха и в Лига Европа, а единственото положително в тази кампания е продължаването напред за Купата на лигата. Лазарета продължава да бъде пълен с лекуващите травми Аарън Кресуел, Диафра Сако, Андре Аю, Анди Керъл и Масуаку. Славен Билич заяви след поредното поражение миналата седмица, че ще направи промени за предстоящите сблъсъци, тъй като защитата и като цяло играта на Уест Хем е на много ниско ниво.

Мидълзбро се завърна в елита през това лято и логично целите на новака са оцеляването. Въпреки това, съставът на Каранка беше здраво подсилен за сезона и очакванията бяха за спокойствие относно елитния статус на клуба. Боро започна с 4 точки от първите два мача, но последва серия от слаби резултати и след 6 кръга е с едва 5 точки. Този актив като цяло не е разочароващ за тим дошъл от Чемпиъншип, но със сигурност привържениците на гостите не се задоволяват само с това. Джеймс Хъсбанд и Ледбитър продължават да са контузени, но пък добрата новина е възстановяването на Фабио.

Интересен сблъсък, в който Уест Хем излиза в ролята на фаворит, но Мидълзбро може да донесе големи главоболия на лондончани. Любопитно е какви промени ще подготви Славен Билич и дали ще донесат нужната полза в играта на "чуковете".

Прогноза: Уест Хем - Мидълзбро 3:1

 



Лестър - Саутхемптън
Стадион: "Кинг Паур Стейдиъм"
Дата: 02.10.2016
Час: 16:15
Съдия: Мартин Аткинсън

Анонсът на 7-я кръг на Висшата лига завършва с домакинството на Лестър над Саутхемптън.
Очертава се шампионът на Англия рано да отпадне от борбата за първото място и да не успее да защити титлата си. "Лисиците" успяха да завоюват едва 7 точки от началото на кампанията, а срещу Ливърпул и Манчестър Юнайтед претърпяха пълен крах. Положителното е представянето в Шампионската лига, където домакините показват стабилност и са еднолично начело на групата след успех над Брюж и Порто. Раниери няма да може да разчита отново на Матю Джеймс и Менди, а се очаква да използва с малки изключения същия състав, с който се наложи над португалския гранд в преди дни.

Саутхемптън определено започва да придобива в последнот време опасен вид под ръководството на Клод Пюел. "Светците" изпитваха затруднения в първите двубои, но след проажението от Арсенал записаха 4 поредни победи във всички турнири без да допуснат попадение в своята врата. Новите попълнения Буфал и Джереми Пиед продължават да лекуват травми и да не са разположение на гостите.

Лестър редува слаби и силни игри, докато Саутхемптън в този момент са на победния път, така че ни очаква троен мач с много положения и интересни моменти.

Прогноза: Лестър - Саутхемптън 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
115