Арсенал ще пречупи Саутхемптън


Н. Гавазов

Арсенал ще пречупи Саутхемптън

Арсенал - Саутхемптън
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 10.09.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Боби Мадли

Арсенал посреща Саутхемптън в мач от четвъртия кръг на Висшата лига на Англия в опит да зарадва феновете си с първа домакинска победа през настоящата кампания. "Светците", които нямат загуба от Арсенал в последните си три срещи, пък ще направят всичко възможно да повторят резултата от февруари тази година, когато запазиха суха мрежата си и успяха да измъкнат точката.

Лондончани започнаха своя сезон в най-популярното и конкурентно първенство в света с разочароваща загуба с 4:3 от Ливърпул, при която ясно се видяха някои от основните слабости в играта на "артилеристите". След това хората на Арсен Венгер направиха едно страхливо нулево реми на терена на шампиона, като този мач можеше да бъде и загубен, ако главният съдия бе събрал повече смелост при една ситуация в наказателното поле на гостите в края на двубоя. Първата победа дойде в миналия кръг, на гости на Уотфорд, а резултатът 3:1 бе постигнат благодарение на индивидуалните качества на Йозил, Санчес, Касорла, които се представиха много силно.

Добрите новини от "Емирейтс" не свършиха дотук. В последните дни за трансфери Венгер най-после подписа с Шкодран Мустафи, който трябва да подсили защитните редици на лондончани. Другата сделка бе с привличането на Лукас Перес, който според наставника на Арсенал е неговия Джейми Варди, а според специалистите, този трансфер е опит да бъде заглушено недоволството на феновете - само остава да видим кой ще бъде прав.

Саутхемптън все още не познава вкуса на победата през този сезон. "Светците" направиха 1:1 с Уотфорд на старта на сезона, като хората на Клод Пюел бяха изоставащи в резултата срещу гостите. Саутхемптън показа по-добър футбол във втория кръг, при гостуването си на Манчестър Юнайтед, но загуби с 2:0. Надеждите за успех при домакинството на аутсайдера Съндърланд не се оправдаха. Нещо повече, Дефо изведе "черните котки" напред с гол в 80-та минута и домакините можеха да останат без нищо, но гол на Родригес пет минути преди края спаси точката.

Арсенал е без Мертезакер, Габриел, Уелбек, Дженкинсън и Иуоби, които са в лазарета. Под съмнение за мача е Аарън Рамзи, като последните сведения за, че уелсецът е аут за срещата. Относно постройката, вероятно тя ще е 4-2-3-1, като любопитно ще бъде да видим взаимодействието на двойката Кошчелни - Мустафи в центъра на защитата.

Гостите са без Гардос, Пие и Буфал. Добрата новина е свързана със завръщането на Форстър. Шюел вероятно ще използва схема 4-3-1-2 с преливане към 4-4-2.

Последната загуба на Арсенал от Саутхемптън в мач от Висшата лига тук е през 1987 година. Лондончани са непобедени в 21 срещи, допускайки 6 равенства. Веднага обаче ще припомним за последните три двубоя между тези два тима, в които Арсенал не само няма успех, но хората на Венгер са без гол срещу съперника си. В добавка, "светците" пометоха с 4:0 "артилеристите" у дома си на миналогодишния Боксинг Дей.

Всичко казано по-горе предполага труден двубой и за двата тима. Домакините ще сгрешат, ако подценят съперника си, който ще играе по-прибрано и ще разчита на контраатаки и дълги пасове към Лонг. Все пак Арсенал е фаворит в двубоя. Лондончани разполагат с по-класни изпълнители, а присъствието на опитния Мустафи предполага, че проблемите в защитата на "артилеристите" са решени. Успех с марж от два гола за Арсенал изглежда напълно логично като резултат. Тук би могло да се помисли за комбинация с брой голове в мача, както и евентуално попадение на Жиру или Санчес.

Прогноза: Арсенал - Саутхемптън 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

05 август Викинг - Арсенал 0:8 (Приятелска среща)
07 август Арсенал - Манчестър Сити 3:2 (Приятелска среща)
14 август Арсенал - Ливърпул 3:4 (Висша лига)
20 август Лестър - Арсенал 0:0 (Висша лига)
27 август Уотфорд - Арсенал 1:3 (Висша лига)

Саутхемптън:

03 август Саутхемптън - Еспаньол 1:1 (Приятелска среща)
07 авгсут Саутхемптън - Атлетик Билбао 1:0 (Приятелска среща)
13 август Саутхемптън - Уотфорд 1:1 (Висша лига)
19 август Манчестър Юнайтед - Саутхемптън 2:0 (Висша лига)
27 август Саутхемптън - Съндърланд 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арсенал - Саутхемптън

89 срещи
45 победи за Арсенал
25 равенства
19 победи за Саутхемптън
Голова Разлика: 145:90 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206