Лъвърпул ще измъкне трите точки на Уайт Харт Лейн


П. Пенков

Лъвърпул ще измъкне трите точки на Уайт Харт Лейн

Тотнъм - Ливърпул
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 27.08.2016г.
Час: 14:30
Съдия: Боби Мадли


В събота от 14:30 часа Тотнъм и Ливърпул се изправят един срещу друг на "Уайт Харт Лейн" в сблъсък от третия кръг на английската Висша лига. Двата отбора заемат близки позиции във временното подреждането, като съответно "шпорите" са седми с актив от 4 точки, след първите си два мача, докато състава на Юрген Клоп е 4 места по-надолу с точка по-малко. Преди седмица Тотнъм спечели градския сблъсък с Кристъл Палас, надигравайки "орлите" с 1:0, след попадението на Виктор Уанияма. Това бяха първите спечели 3 точки за тима, след като в пилотния кръг "лондончани" бяха затрудни при визитата си на Евертън, завръшила при резултат 1:1.

Колкото до Ливърпул, феновете на "червените" като че ли получиха повод да забравят мача с Бърнли, тъй като през средата на изминалата седмица техните любимици разгромиха с 5:0 Бъртън Албиън в двубой от втория кръг на Купата на Лигата. Успехът със сигурност направи щастливи почитателите на клуба, които започнаха сезона доволни от победата над Арсенал с 4:3, но след това бяха бързо "свалени на земята" от Бърнли.

Уго Лорис е единственият от състава на Тотнъм, който ще пропусне този сблъсък, поради контузия. Както знаете френския страж продължава да лекува разтежение, поради което Майкъл Ворм ще пази вратата на тима срещу Ливърпул. Полузащитникът Муса Дембеле пък все още трябва да изтърпи два двубоя от наложеното му наказание, така че е аут. Винсънт Янсен вероятно ще продължи да води атаката на "шпорите".

Двубоя срещу Бъртън Албиън донесе и контузия в редиците на Ливърпул, след като Емре Джан получи травма в глезена, което ще изправи мениджъра Юрген Клоп пред доста тежък избор. Той ще трябва да реши дали да заложи на Филипе Коутиньо като титуляр срещу Тотнъм, след като бразилеца наскоро се възстанови от разтжение. Кариус, Сако, Гомес и Лукас продължават да бъдат отсъстващи, така че няма да пътуват със съотборниците си за Лондон. Дивок Ориги се очаква да започне двубоя от резервната скамейка.

Прогноза: Тотнъм - Ливърпул 1:2

Последни 5 изиграни срещи:
Тотнъм:
26 юли Ювентус - Тотнъм 2:1 (Приятелска среща)
29 юли Тотнъм - Атлетико Мадрид 0:1 (Приятелска среща)
05 август Тотнъм - Интер 6:1 (Приятелска среща)
13 август Евертън - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
20 август Тотнъм - Кристъл Палас 1:0 (Висша лига)

Ливърпул:
06 август Ливърпул - Барселона 4:0 (Приятелска среща)
07 август Майнц 05 - Ливърпул 4:0 (Приятелска среща)
14 август Арсенал - Ливърпул 3:4 (Висша лига)
20 август Бърнли - Ливърпул 2:0 (Висша лига)
23 август Бъртън Албиън - Ливърпул 0:5 (Купа на Лигата)

Досегашни срещи:
Тотнъм - Ливърпул
163 срещи
47 победи за Тотнъм
41 равенства
75 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 254:185 за Ливърпул

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
267