Анонс на 3-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 3-ти кръг на Висшата лига на Англия

Кристъл Палас - Борнемут
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 27.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Дийн

Анонсът на 3-ия кръг във Висшата лига започва със срещата между Кристъл Палас и Борнемут. И двата отбора се намират на дъното на таблицата без точка, а очакванията са през тази кампания да се борят за оцеляването си.

Лондончани допуснаха две поражения с по 1:0 на старта на сезона от Уест Бромич и градския съперник Тотнъм, а безпокойствието на феновете е, че ужасният завършех на миналото първенство ще продължи и през настоящото. "Орлите" все пак успяха да вкусят победата в турнира за Купата на Лигата преди дни, след като отстраниха с 2:0 Блекпул. Основният проблем за Кристъл Палас е в многото липсващи играчи, като този път Алън Пардю няма да може да разчита на Бакари Сако, Фрейзър Кембъл, Джонатан Уилямс и най-вероятно Деймиън Дилейни. Куеси Апиа и Томпкинс също не са напълно готови, но може да вземат участие, а пък за Заха се заговори, че има оферта от Тотнъм и няма да е в групата за двубоя.

Борнемут през миналия сезон бяха фаворит за изпадането, но успяха спокойно да си запазят мястото в елита, а се очертава тази кампания да не е толкова лесна. "Черешките" започнаха по подобие на своя съперник с 2 поражение, но в интерес на истината те дойдоха срещу Манчестър Юнайтед и Уест Хям, така че не бива да бъдем толкова критични. Гостите също имаха двубой за Купата на лигата, който завърши с труден успех с 2:1 при гостуването на Морекамбе. Тайрън Мингс продължава да е контузен, а Хари Артър пък изтърпява наказание. Добрата новина за клуба е завръщането в игра на Станислас, но едва ли ще започне титуляр срещата.

Труден двубой за прогнозниране, в който и двата тима могат да вземат 3-те точки, а и най-малката грешка ще наклони везните в една или друга посока. Кристъл Палас са определено с повече кадрови проблеми, но пък домакинската подкрепа ще им помогне минимум за точка.

Прогноза: Кристъл Палас - Борнемут 1:1

 


Евертън - Стоук Сити
Стадион: "Гудисън Парк", Ливърпул
Дата: 27.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майкъл Оливър

На много здрав сблъсък ще станем свидетели в съботния следобед, когато един срещу друг се изправят коравите Евертън и Стоук.

Миналата кампания не беше особено успешна за "карамелите", което доведе до освобождаването на Роберто Мартинес и привличането на Роналд Куман. Веднага се забеляза положителния ефект от работата на холандския специалист, който започна Висшата лига с реми срещу Тотнъм и с победа при гостуването на опасния домакин Уест Бромич. Евертън нямаха и проблеми пред дни и за Купата на лигата, където разбиха Йовил Таун с 4:0. Въпреки това, нещата не са толкова добри при домакините, тъй като в лазарета се намират Бешич, Браунинг, Шеймъс Коулман, Матю Пенингтън, Джеймс Макарти, Дарън Гибсън и Том Клевърли, макар че за последните 3-ма има шанс да се появат в игра.

Стоук беше корав тим през миналия сезон, но през този в първите 2 кръга спечели само 1 точка. Все пак Стоук показа сила и успя категорично да отстрани Стивънидж за Купата на лигата. Стивъл Айрлънд, Афелай и Джак Бутланд са с травми, докато Глен Джонсън и Джерджан Шакири са под въпрос. Именно състоянието на последния е ключово за играта на "грънчарите" и без него ще им е трудно на гостите.

По-големи кадрови проблеми има лагера на Евертън, но пък "Гудисън парк" е негостоприемен стадион и очакваме труден и минимален успех за "карамелите"

Прогноза: Евертън - Стоук 1:0

 


Лестър - Суонзи
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 27.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Роджър Ийст

Ще успеят ли шампионите на Англия да запишат първа победа през настоящия сезон? Ще разберем в събота следобед, когато Лестър приема Суонзи в опит да се върне към победния път.

"Лисиците" загубиха Комюнити Шийлд от Манчестър Юнайтед, а последва изненадващо поражение на старта на Висшата лига от новака Хъл. След това беше дербито с вицешампиона, което не излъчи победител при нулево равенство. Засега атмосферата в клуба е положителна, но при още един двубой без успех, може би нещата няма да са толкова светли за домакините. Новото попълнение Менди направи дебюта си миналата седмица, но се контузи и е под въпрос за този кръг. Шлуп също не е напълно възстановен до последно ще се решава за него, а с това приключват и кадровите проблеми на Раниери. Едва ли ще видим някакви големи промени в стартовия състав и единствната въпросителна е кой ще партнира на Варди в атаката - Муса или Оказаки.

Суонзи започна кампанията с успех над новака Бърнли, но последва изненадваща загуба от Хъл. Гостите също имаха предни дни двубой за Купата на лигата, но там без проблеми беше отстранен третодивизионния Питърбъро. Новото попълнение Бастон ще отсъства от терените за 3 седмици, а освен него най-вероятно няма да може да вземе участие и Нийл Тейлър. Франческо Гуидолин е опитен треньор и ще се опита с по-дефанзивен футбол да спре опасните Марез и Варди, а на преден план ще разчита на класата на Йоренте.

Лестър без съмнение ще търси победата, докато в Суонзи ще бъдат доволни и от точка при визитата на шампиона. Едва ли "лисиците" ще имат много възможности за попадения и максималната концентрация ще от особено значение за 3-те точки.

Прогноза: Лестър - Суонзи 1:0

 

 

Саутхемптън - Съндърланд
Стадион: "Сейнт Мери", Саутхемптън
Дата: 27.08.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Лий Мейсън

Два отбора, които са с нови мениджъри от това лято ще се срещнат в 3-ия кръг на Висшата лига в преследване на първа победа в първенството.

Саутхемптън се раздели с мениджъра си Роналд Куман и на негово място беше назначен Клод Пюел. Първите два мача от елита не бяха успешни за френския треньор, чиито играчи успяха да спечелят само една точка срещу Уотфорд. Флорин Гардош продължава да лекува травма, а с него в лазарета се намира и Джереми Пиед. Бертранд все още изпитва проблеми в коляното, а добрата новина за "светците" е в доброто състояние на Ромеу, който беше принудително сменен миналата седмица.

Съндърланд през миналата кампания се бореше до последно за оцеляването си, а се очертава това да продължи и през този сезон. "Черните котки" злощастно загубиха в първия кръг след автогол в последните минути от гранда Манчестър Сити, а после дойде домакинското поражение в местното дерби с Мидълзбро. Лека утеха за привържениците е елиминирането на третодивизионния Шрьосбъри за Купата на лигата, но и там футболистите на Дейвид Мойс не впечатлиха. Една от причините за слабото представяне може да се търси и в много контузени играчи, след като в лазарета се намират Джон О'Шей, Себастиан Ларсон, Лий Катърмоу, Ламине Коне, Ян Кирхоф и Маноне. Под въпрос са също така и Фабио Борини и Били Джоунс.

Определено повече проблеми има в състава на Съндърланд и от това би трябвало да се възползва Саътхемптън, ако иска да гони по-високи цели от място в долната половина на таблицата.

Прогноза: Саутхемптън - Съндърланд 2:0

 


Уест Бромич - Мидълзбро
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 28.08.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Антъни Тейлър

Анонсът на 3-ия кръг на Висшата лига завършва с двубоя между Уест Бромич и Мидълзбро.

"Дроздовете" започнаха шампионата добре след успех при гостуването на Кристъл Палас, но последва поражение от Евертън, което едва ли би трябвало да се счита за провал. По-притеснителното е отпадането в Купата на лигата от Нортхямптън след изпълнение на дузпи. Крис Брънт все още лекува контузия, а Джони Евънс е под въпрос.

Мидълзбро започва отлично завръщането си във Висшата лига след реми със Стоук и победа в местното дерби със Съндърланд. Въпреки това, лек студен душ се получи преди дни за Купата на лигата, където Фулъм успя да отстрани Боро след продължения. Кадровите проблеми за Каранка не са малко, тъй като в лазарета са Джеймс Хъсбанд, Ледбитър, Фабио и Мартин де Руун. Джордж Френд и Виктор Валдес все още са под въпрос и едва ли ще бъде рискувано с пускането им в игра.

Уест Бромич е по-опитния отбор, но пък Мидълзбро показа огромно желание и добър футбол в първите два кръга. Тони Пюлис знае как да извлече максималното от подобни двубои, но трябва да се има едно на наум за опасните нападатели на Мидълзбро - Негредо, Стуани и Гастон Рамирес. Тактически двубой с много борба, в който и най-малката грешка може да е решаваща.

Прогноза: Уест Бромич - Мидълзбро 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
234