Готов ли е Ливърпул за нов подвиг срещу Юнайтед?


.

Готов ли е Ливърпул за нов подвиг срещу Юнайтед?

Манчестър Юнайтед - Ливърпул
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 21.03.2010
Час: 15:30
Съдия: Хауърд Уеб


До скоро бяхме свикнали Манчестър Юнайтед да прави каквото си иска с Ливърпул, печелейки мач след мач срещу мърсисайдци. “Анфийлд” бе наречен “втори дом на “червените дяволи””. Нещата обаче се промениха през миналия сезон, когато Ливърпул тотално обърна дербито в своя полза и натрупа три поредни успеха.

И ако през миналия сезон те бяха донякъде закономерни с оглед силната форма на тима на Бенитес, то през тази есен Ливърпул спечели, след като бе в ужасяваща серия от срещи без успех. Тимът показа безкрайната си мотивация и се наложи над шампионите в равностоен двубой.

Позициите на двата съперника отново са различни. И за пореден път са в полза на Юнайтед. Момчетата на Сър Алекс Фъргюсън са в луда надпревара за спечелване на 4-та поредна титла и стигнаха ¼-финалите на Шампионската лига. Ливърпул крета във Висшата лига, борейки се за влизане в Топ 4 и участва във второстепенния турнир Лига Европа, където също ще играе ¼-финал.  

На “Олд Трафорд” цари привидно спокойствие за тази среща. Шампионът води в класирането с 2 точки пред Челси и Арсенал като се намира в серия от 5 поредни успеха във всички турнири. Най-впечатляващ естествено е погромът с 4:0 над Милан, който сякаш даде заряд на тима за оставащата част от сезона. Последният тим от Висшата лига, който усети мощта на Рууни и компания бе Фулъм - разбит с 3:0.

Ливърпул е в колеблива форма, както през целия сезон, но в четвъртък записа мотивиращ успех срещу Лил с 3:0, което му осигури поне още два мача в Лига Европа. Жребият отреди Бенфика да е съперник на Джерард и Ко. В псоледняи си двубой в Англия мърсисайдци натупаха с 4:1 Портсмут, съперник който не е критерий за формата на даден тим. Едно обаче е явно – Фернандо Торес навлиза във форма, което рязко покачва шансовете на “червените” за успешен завършек на сезона.

След 7 мача извън терените Райън Гигс ще е на линия за голямото дерби. Джони Еванс и Рафаел да Сивла също тренират с отбора и могат да вземат участие в срещата, ако се наложи. За жалост няма да видим бившия любимец на Коп Майкъл Оуен. Аут са още Андерсон, Харгрийвс, Уес Браун и Джон О’Шей.

Фабио Аурелио, който отбеляза гол при успеха с 4:1 на “Олд Трафорд” през миналия сезон е под въпрос за срещата. Аут е Мартин Шкъртел. Алберт Риера си навлече гнева на Бенитес с едно свое изказване и няма да попадне в състава. Под въпрос заради грип е Алберто Акуилани, който блесна срещу Портсмут.

Интересно е, че въпреки голямата вражда феновете на двата гранда са обединени от една идея – как да изгонят американските собственици на двата клуба. Така на трибуните може да се види и неочаквана солидарност между тях. Долу на терена картината ще е различна. Гарантирана 90-минутна битка за всяка педя, в която ще надделее не по-силният, а по-концентрираният тим. Предимство на Юнайтед дава фактът, че са домакин и че Ливърпул игра тежък мач през седмицата. Гостите пък са с добро самочувствие след 3-те си поредни победи срещу Кръвния враг. Равният мач може би е най-добрият залог при такава обстановка.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

23 февруари Манчестър Юнайтед - Уест Хем 3:0 (Висша лига)
28 февруари Астън Вила - Манчестър Юнайтед 1:2 (Карлинг Къп, Финал)
06 март Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 март Манчестър Юнайтед - Милан 4:0 (Шампионска лига)
14 март Манчестър Юнайтед - Фулъм 3:0 (Висша лига)

Ливърпул:

28 февруари Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
08 март Уигън - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
11 март Лил - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)
15 март Ливърпул - Портсмут 4:1 (Висша лига)
18 март Ливърпул - Лил 3:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

152 мача
56 победи за Манчестър Юнайтед
44 равенства
52 победи за Ливърпул
Голова Разлика: 204:190 за Манчестър Юнайтед

През този сезон:

25 октомври Ливърпул - Манчестър Юнайтед 2:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.66
Равен - 3.75
Ливърпул - 5.50

             

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155