Приземеният Челси ще атакува титлата


.

Приземеният Челси ще атакува титлата

Блекбърн - Челси
Стадион: "Ииуд Парк", Блекбърн
Дата: 21.03.2010
Час: 18:00
Съдия: Стив Бенет


Челси гостува на Блекбърн в неделен двубой във Висшата лига. “Сините” имат добрия шанс при евентуален успех да задминат намиращия се на върха Манчестър Юнайтед, тъй като имат мач о-малко, а и “червените дяволи” играят с Ливърпул. Ще успее ли обаче тимът на Анчелоти да победи Ровърс само 4 дена, след като мечтата на Абрамович за триумф в ШЛ бе убита, този път от Интер.

По традиция ще разгледаме първо случващото се в лагера на домакините. Оставащите мачове до края на сезона се очертават леки за Блекбърн. Момчетата на Големия Сам имат10 точки аванс пред изпадащите тимове, заемайки 12-ата позиция с 34. По всичко личи, че няма вариант при който Ровърс да изпадне, стига да спечели още 4-5 точки до края на сезона. Шансът за достигане до Зона Лига Европа също е минимален и така до края футболистите могат да играят за собствено удоволствие. На “Ииуд парк” тимът показва много добра форма, взимайки 4 победи и един равен в последните си 5 мача. В тези двубои защитата допусна само 3 гола.

Както споменахме, в сряда срещу Интер в Шампионската лига Челси катастрофира и то на своя “Стамфорд Бридж”. Оправдание за “сините” може да се намери в това, че бяха победени от почти вътрешен човек, какъвто е Жозе Моуриньо. Не бе добра обаче и физическата им форма и доказателство за това е второто полувреме, в което италианците бяха пълновластни господари на случващото се на терена. Челси обаче трябва бързо да се отърси от тази загуба, ако иска да завърши сезона с титла.  Все пак отпадането от ШЛ може да има и положителен ефект, намалявайки мачовете на “сините”. Особено важно е дербито с Юнайтед на “Олд Трафорд”, около което “червените дяволи” ще имат тежки битки с определения за “лек съперник” от някои анализатори в България Байерн Мюнхен.

Вратарят на Блекбърн Пол Робинсън ще бъде аут за около месец, което означава, че Браун ще го замени в неделя. Аут остават и Грела, Джейкъбсън и Нелсен. Последният щеше да пази Дрогба, но сега Алардайс трявба да търси друг вариант.

Аут от състава на Челси остават Есиен, Босингва и Ашли Коул. Вратарите Петер Чех и Иларио сега са само “под въпрос”. Така или иначе Търнбул се справи добре срещу Интер. С оглед събраната умора Анчелоти може да направи някои рокади от състава играл срещу италианците.

За Челси предстои тежък мач, в който обаче тимът може да покаже дали разполага с характер или не. Евентуална грешка може да се окаже фатална за “сините” тъй като програмата им никак не е лека до края. Провал и във Висшата лига може да накара Абрамович да размисли върху бъдещето на Анчелоти на “Стамфорд Бридж”. 

Последни 5 изиграни срещи:

Блекбърн:

06 февруари Стоук Сити - Блекбърн 3:0 (Висша лига)
10 февруари Блекбърн - Хъл Сити 1:0 (Висша лига)
21 февруари Блекбърн - Болтън 3:0 (Висша лига)
28 февруари Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
13 март Тотнъм - Блекбърн 3:1 (Висша лига)

Челси:

24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)
27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)
07 март Челси - Стоук Сити 2:0 (ФА Къп)
13 март Челси - Уест Хем 4:1 (Висша лига)
16 март Челси - Интер 0:1 (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Блекбърн - Челси

86 мача
30 победи за Блекбърн
20 равенства
36 победи за Челси
Голова Разлика: 131:113 за Челси

През този сезон:

24 октомври Челси - Блекбърн 5:0 (Висша лига)
02 декември Блекбърн - Челси 3:3, дузпи, победа за Блекбърн (Карлинг Къп)


Коефициенти от bet365:
Блекбърн - 7.50
Равен - 4.33
Челси - 1.44

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149