Лестър – Арсенал: Шампионът срещу вицешампиона


Н. Гавазов

Лестър – Арсенал: Шампионът срещу вицешампиона

Лестър - Арсенал
Стадион: "Кинг Пауър", Лестър
Дата: 20.08.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Марк Клатънбърг

Дербито на втория кръг на Висшата лига изправя един срещу друг шампионът на Англия Лестър и завършилият на второ място миналия сезон Арсенал. Въпреки миналогодишното класиране, на старта на сезона и двата отбора записаха поражения и сега ще се опитат да вземат първи точки.

"Лисиците" имаха на пръв поглед лесен съперник в лицето на разкъсвания от проблеми новак Хъл, но в крайна сметка "тигрите" сътвориха първата изненада за кампанията с добра игра и впоследствие победа. Лестър не успя да покаже с нищо, че е носител на титлата и ще се види в следващите мачове дали това не е било плод само на подценяване. Варди нямаше ден и направи няколко големи пропуска, иначе стабилната защита се пропукваше и беше колеблива, а в средата на терена Дринкуотър и Кинг не успяха да наложат контрол. Единствено новото попълнение Муса показа класа и създаваше неприятности на противниковите бранители с високата си скорост, но след средата на второто полувреме ефективността му спадна. Другите, които поне на средно ниво се представиха бяха Кристиан Фукс, Марез и Грей. Раниери ще може да разчита на завърналия се от наказание Робърт Хут, който ще заеме място в центъра на отбраната. Едва ли ще видим някакви други промени в стартовия състав, така че Раниери почти сигурно ще излезе със същите футболисти от миналата седмица.

Арсенал започна първенството с домакинство в дербито с Ливърпул с много кадрови проблеми. "Артилеристите" проведоха добро първо полувреме но през втората част "мърсисайдци" направиха зашеметяващи 15 минути, в които вкараха 3 попадения за ужас на хората по трибуните. Въпреки това, лондончани съумяха да задържат интригата в мача с 2 гола, но липсата на положения и класа в преден план доведоха до поражение с 4:3.

Това съвсем очевидно разочарова привържениците, които не скриха недоволството си от играта на отбора и действията на мениджъра Арсен Венгер. Мертезакер, Габриел Паулища, Дани Уелбек, Карл Дженкинсон, Алекс Айоби и Рамзи със сигурност пропускат дербито, поради контузии. Не напълно готови са Месут Йозил, Кошчелни, Оливие Жиру и Джак Уилшър, така че и тях може да не видим в игра. Това ще принуди Арсенал да започне отново с младите Чембърс и Холдинг в центъра за отбраната, а в центъра на атаката няма да има най-вероятно типичен централен нападател и отново там ще е Алексис Санчес или Уолкът.

Дерби между шампиона и вицешампиона, в което и двата тима не убеждават на този етап в класата си. Лестър нямат липсващи играчи, но пък липсата на борбеност и цялостно лошо представяне разочарова всички. Арсенал от друга страна показа желание за игра, но липсата на класни играчи на ключови позиции и за пореден път пълен лазарет няма как да донесат успехи. Троен мач с много положения, в който по-съсредоточеният тим ще си тръгне с 3-те точки.

Прогноза: Лестър - Арсенал 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лестър:

30 юли ПСЖ - Лестър 4:0 (Приятелска среща)
02 август Честърфийлд - Лестър 3:1 (Приятелска среща)
03 август Барселона - Лестър 4:2 (Приятелска среща)
07 август Лестър - Манчестър Юнайтед 1:2 (Къмюнити Шийлд)
13 август Хъл Сити - Лестър 2:1 (Висша лига)

Арсенал:

29 юли Звездите на МЛС - Арсенал 1:2 (Приятелска среща)
01 август Чивас Гуадалахара - Арсенал 1:3 (Приятелска среща)
05 август Викинг - Арсенал 0:8 (Приятелска среща)
07 август Арсенал - Манчестър Сити 3:2 (Приятелска среща)
14 август Арсенал - Ливърпул 3:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Лестър - Арсенал

135 срещи
28 победи за Лестър
44 равенства
63 победи за Арсенал
Голова Разлика: 257:167 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167