Способен ли е Ливърпул на победа срещу Помпи?


.

Способен ли е Ливърпул на победа срещу Помпи?

Ливърпул - Портсмут
Стадион: "Анфийлд", Ливърпул
Дата: 15.03.2010
Час: 22:00
Съдия: Стюърт Атуел


В последна среща от 30-ят кръг на английската Висша лига тима на Ливърпул посреща на "Анфийлд" последния във временното класиране - Портсмут. Домакините в момента заемат 6-та позиция в таблицата с актив от 48 точки. През сезона те записаха 14 победи, 6 равенства и 9 загуби. Въпреки това Рафа Бенитес е убеден в способностите на тима и гарантира, че той ще завърши на 4-то място. Миналата седмица в понеделник тима инкасира загуба при гостуването на Уигън с 1:0, а през средата на изминалата седмица червените записаха още едно поражение, но този път в турнира Лига Европа. Тогава френският Лил победи тима в първа среща от осминафиналната фаза на турнира. Двубоят на стадион "Лил-Метропол" завърши при резултат 1:0 за домакините. Но въпреки това мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес намери и положителни неща в представянето на отбора си.Испанският наставник сподели, че тимът му се е представил по-добре в сравнение с мача срещу Уигън и остава оптимист за реванша.

Халфът на Ливърпул Йоси Бенаюн ще премине през късен фитнестест днес. Израеслкият национал пропусна загубата от Лил в четвъртък заради контузия в глезена получена по време на мача с Уигън. Неговият съотборник Макси Родригес се връща в съства след като не е картотекиран за Лига Европа. Защитниците Мартин Шкъртел, който счупи метатарсално костица в ходилото си и Фабио Аурелио (проблем в бедрения мускул), са все още аут.

Помпи както вече споменах се намират на последната позиция във временното класиране и със сигурност ще отпаднат от елита на Англия в края на сезона. През кампанията те записаха само 5 победи, 4 равенства и 19 загуби. Единствената радост за тима на Авраам Грант е полуфиналата в турнира "ФА Къп", до който достигхана след като победиха Бирмингам с 2:0. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха загуби като домакините, от Бирми.

Мениджъра на тима ще приветства в  защитника Рикардо Роча, който изтърпя наказание от два мача. Десният защитник Антъни Ванден Боре се завърне към тренировки с отбора след като се възстанови от разстежение, докато Арън Мокоена, който не беше използван в двубоя срещу Бирмингам във вторник, страда от контузия в коляното. Хаса Йебда и Кевин-Принс Боатенг са далеч от завръщане след като лекуват проблеми в коляното и глезена, а Джон Утака е под съмнение за днес.

Прогнозирам твърда победа на домкините днес. Сигурен съм, че тте ще контрулират мача през цялото време и ще успят да отбележат няколко попадения.

Прогноза: Ливърпул - Портсмут 4:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ливърпул:

21 февруари Манчестър Сити - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
25 февруари Униреа Урзичени - Ливърпул 1:3 (Лига Европа)
28 февруари Ливърпул - Блекбърн 2:1 (Висша лига)
08 март Уигън - Ливърпул 1:0 (Висша лига)
11 март Лил - Ливърпул 1:0 (Лига Европа)

Портсмут:

13 февруари Саутхемптън - Портсмут 1:4 (ФА Къп)
20 февруари Портсмут - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
27 февруари Бърнли - Портсмут 1:2 (Висша лига)
06 март Портсмут - Бирмингам 2:0 (ФА Къп)
09 март Портсмут - Бирмингам 1:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Ливърпул - Портсмут

56 мача
25 победи за Ливърпул
12 равенства
19 победи за Портсмут
Голова Разлика: 97:82 за Ливърпул

През този сезон:

19 декември 2009 Портсмут - Ливърпул 2:0 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Ливърпул - 1.28
Равен - 5.00
Портсмут - 13.00


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143