Бирмингам ще спечели минимално срещу Помпи


.

Бирмингам ще спечели минимално срещу Помпи

В отложената за днес среща от 29-ят кръг на английската Висша лига последният във временното класиране Портмсут приема гостуващия тим на Бирмингам. Те сре срещат на "Фратън Парк" за втори път за четири дни, където се проведе двубоят от турнира "ФА Къп". Помпи се представят много зле този сезон. На няколко пъти те бяха пред фалит заради липса на финанси. Авраам Грант също беше една от причините затова заради голямата заплата, която получава за да води тима. По-рано тази седмица Грант бе наказан от ФА с глоба от 1000 паунда за отношението си към рефера Кевин Френд по време на мача със Съндърланд, игран на 9 февруари. Грант нахлу на терена на стадион "Фратън парк" и се спречка с Френд в края на първото полувреме на мача. Той бе изгонен и догледа мача от трибуните.
Досега през кампанията те записаха само 5 победи, 4 равенства и 18 загуби. Хубавото обаче е, че продължат на полуфиналите в тунира "ФА Къп" след като преди 2 дни отстраниха Бирмингам с 2:0. В последният кръг те победиха изненадващо като гост Бърнли с 1:2. Тези две победи значително повдигнаха самочувствието и увереността на играчите в тима.

В този мач отсътващи са домакините са халфовете Джон Утака и Хасан Йебда. Първият получи контузия по време на мача в събота, докато Йебда ще се консултира със специалист относно контузията си в коляното. Арън Мокоена е под съмнение заради разтежение в коляното, а Кевин-Принс Боатенг все още е в Германия, където лекува контузията си в глезена.
Защитникът Рикардо Роча ще изтърпи наказанието си от 2 срещи след като получи червен картон в мача срещу Бърнли на 27 февруари.

Бирмингам пък се намират на 9-та позиция с актив от 40 точки. Те се предствят много убедително този сезон като са записали 11 победи, 7 равенства и 9 загуби. Мениджъра Алекс МкЛийш успя да сработи отбора като в повечето срещи разчиташе на едни и същи футболисти. Както вече споменах те отпаднаха от Порсмут в "ФА Къп" и ще се надяват да си върнат за това днес. В последният изигран мач на тима от първенството те победиха на собствен терен тима на Уигън с 1:0. В тази среща бранителят на Бирмингам Лиъм Риджуел бе на път да надмине своя колега Райън Шоукрос по бруталност. Риджуел доказа, че е привърженик на мотото "с един патрон два заека" и бе на път да контузи сериозно своя противник от Уигън Джеймс МакКарти, както и страничния рефер само с едно грубо влизане.

Мениджъра на гостите Алекс МкЛийш е готов да даде възможност на новото си попълнение Микел. Той потвърди, че ще може да бъде в включен в състава днес и се чуства свеж. Освен него в тима на Бирмингам няма други контузени играчи. МкЛийш си е поставил за цел да завършат сезона най-малко с 51 точки след като си осигуриха оставане в елита с натрупаните до момента 40 точки.


Прогноза: Портсмут - Бирмингам 0:1


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
77