Челси ще е на полуфинал след победа над Стоук Сити


.

Челси ще е на полуфинал след победа над Стоук Сити

Челси - Стоук Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Час: 18:00
Съдия: Мартин Аткинсън


Днес от 18:00 в четвъртфинален сблъсък от тунира на "Купата на Футболната Асоциация на Англия" един срещу друг се изправят отборите на Челси и Стоук Сити. Домакините определено се чувстват добре в тази надпревара. Миналата година те взеха купата, а през тази са основни фаворити. В момента сините заемат 2-та позиция във временното класиране на Англия след като Манчестър Юнайтед снощи ги измести от лидерската позиция, но Челси остват с мач по-малко. Досега през сезона те записаха 19 победи, 4 равенства и 5 загуби, а головата им разлика е +39. Момчетата на Карло Анчелоти успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като елиминираха отбора на Кардиф с 4:1. В първият мач на тима от елиминационната фаза на Шампионската лига те загуба при гостуването си на Интер с 2:1. В последният им изигран мач от първенството те записаха загуба от Манчестър Сити с 2:4. Челси са съпътствани от контузии през този сезон. Жосе Босингва се контузи през октомври и още тогава стана ясно, че ще е аут до края на сезона. Но по-рано тази седмица асистент мениджъра на Челси Рей Уилкин потвърди следното: "Босингва ще бъде аут до края на сезона и ще премине още една операция, така че за неговото съжаление, той няма да може да играе и на Световното първенство".След като вчера стана ясно, че Жозе Босингва от Челси ще пропусне остатъка от сезона заради травма в коляното, днес "Сън" съобщава, че и Майкъл Есиен също ще е аут поне до края на май. Както е известно, ганайският халф на лондончани получи сериозна травма на коляното през януари, но се очакваше в средата на март Есиен да се върне в игра. Вчера обаче, асистент-мениджърът на лондончани Рей Уилкинс разкри, че завръщането на Есиен се отлага с две-три седмици. Състоянието на играча обаче, явно не е толкова оптимистично, разкрива за "Сън" човек от медицинския щаб на Челси.

Съперниците им днес Стоук Сити пък земат 11-та позиция в класирането с актив от 34 точки. Те се предствят долу-горе добре през този сезон. Те записаха 8 победи, 10 равенства и 9 загуби. Те успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като отстраниха Арсенал и Манчестър Сити. В последния изигран мач на тима от първенството те записаха загуба от Арсенал с 3:1. Тази срещата беше помрачена от бруталната контузия на младият 19-годишен халф на лондончани - Арън Рамзи.

Аут за тази среща за Стоук са Дани Хигинботъм, който страда от контузия в гърба и Матю Етерингтън, който има проблеми с коляното.


В тази среща мисля да заложа на Челси, въпреки че Стоук Сити показват много качествена игра в турнира и успяха преди това да отстранят големи тимове като Арсенал и Манчестър Сити.


Прогноза: Челси - Стоук Сити 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

10 февруари Евъртън - Челси 2:1 (Висша лига)
13 февруари Челси - Кардиф 4:1 (ФА Къп)
20 февруари Уулвърхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)
24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)
27 февруари Челси - Манчестър Сити 2:4 (Висша лига)

Стоук Сити:

13 февруари Манчестър Сити - Стоук Сити 1:1 (ФА Къп)
16 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
20 февруари Портсмут - Стоук Сити 1:2 (Висша лига)
24 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 3:1 сл. прод. (ФА Къп)
27 февруари Стоук Сити - Арсенал 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Челси - Стоук Сити

57 мача
25 победи за Челси
13 равенства
19 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 87:81 за Челси

През този сезон:

12 септември 2009 Стоук Сити - Челси 1:2 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:
Челси - 1.28
Равен - 6.00
Стоук Сити - 9.00

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134