Попми няма да се предаде пред Бирмингам


.

Попми няма да се предаде пред Бирмингам

Днес в среща от шестият кръг на турнира "ФА Къп" един срещу друг излизат отборите на Портсмут и Бирмингам.
Домакините се намират на последната позиция във временното класиране в Англия с актив от 10 точки. До момента през сезона те записаха 5 победи, 4 равенства и 18 загуби, а головата им разлика е -22 гола. В последният 28 кръг на Висшата лига на Англия момчетата на Авраам Грант записа изненадваща победа при гостуването си на Бърнли с 2:1. Помпи стигнаха до този етап на надпреварата след като успеха да надделеят с 4:1 при гостуването си на Саутхемптън. Тази победа вдъха увереност на тима и направи шансовете им спечелването на "ФА Къп" още по-големи. За отбора в тази среща се очаква да се завърнат контузените: Тал Бен Хаим; Антъни Ванден Боре, който страдаше от разтежение; Аарон Мокоена, който лекуваше контузия коляното и Томи Смит. Контузени остават Джейми О'Хара и Кевин Боатенг. Първият страда от контузия в гърба, а втория има проблеми с глезена.

Гостите от Бирмингам пък се представя много добре тази година. В момента те заемат 8-та позиция в класирането с актив то 40 точки. През сезона те записаха 11 победи, 7 равенства и 9 загуби. Това място в таблицата им беше осигурено от Алекс МакЛийш, който приложи много добра тактика. В последните близо 13 мача той разчиташе на едни и същи футболсти, които успяха да свикнат със себи и показваха забележителни възможности. Те успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като победи при визитата си на Дарби Каунти с 2:1. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха домакинска победа на "Сейнт Андрюс" с минималното 1:0. С тази си победа Бирмингам се изкачи на 8-о място във временното класиране с 40 точки, докато Уигън остава застрашително близо до зоната на изпадащите.
Бранителят на Бирмингам Лиъм Риджуел бе на път да надмине своя колега Райън Шоукрос по бруталност през изминалия уикенд. Риджуел доказа, че е привърженик на мотото "с един патрон два заека" и бе на път да контузи сериозно своя противник от Уигън Джеймс МакКарти, както и страничния рефер само с едно грубо влизане. В крайна сметка повече пострада съдията, който бе треснат между очите от ъгловото флагче, а МакКарти се отърва само с уплах от цялата ситуация.

Днес за тима на гостите в игра се очаква да се завърнат Джеймс МакФадън, Лий Карсли и Тему Тайньо, който страдаше от контузия в коляното. Стивън Кар остава аут за срещата заради разтежение.

В тази среща мисля да заложа на домакините, въпреки че Бирмингамци са по-класният отбор, но в този етап на надпреварата това няма голямо значение. Мисля, че Портсмут ще се напътнат за последно, защото нещата за тях в елита на Англия може да се считат за приключени.

Прогноза: Портсмут - Бирмингам 2:1


ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30