Анонс на 31-ви кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 31-ви кръг на Висшата лига на Англия

Кристъл Палас - Лестър
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 19.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Майк Джоунс


Анонсът на 31-ят кръг от Висшата лига започва със срещата между Кристъл Палас и Лестър. Домакините се представят отчайващо в първенството и не са постигали победа от преди Нова Година, а в този период от 12 кръга имат само 4 равенства. Това смъкна отборът на Алан Пардю на 15-та позиция на 8 точки от зоната на изпадащите. "Орлите" очевидно ще гонят ФА Къп, където показват противоположна игра и след отстраняването на Саутхямптън, Стоук, Тотнъм и Рединг са на полуфинал в турнира срещу Уотфорд. В състава на лондончани има много отсъстващи и няма да могат да вземат участие Куеси Апиа, Джеймс Макартър, Джейсън Пънчън, Маруан Шамак, Конър Уикъм и може би Йединак.

Лестър продължава да се наслаждава на лидерството и е все по-близо до спечелване на титлата, макар че определено съпротиввата срещу тях се увеличава с всеки изминал мач. "Лисиците" спечелиха 3 от предишните си 4 мача с 1:0, което поддържа разликата от 5 точки пред втория Тотнъм. Единствено Матю Джеймс със сигурност пропуска, а за Анди Кинг ще се решава до последно.

Съвсем ясно се вижда, че отборите все повече и повече се опитват да спрат Лестър, но в този двубой нещата може да се различават. Кристъл Палас очевидно не играе с мотивация във Висшата лига и предпочита ФА Къп, а самата форма на "орлите" ни кара да смятаме, че "лисиците" ще успеят да вземат 3-те точки.

Прогноза: Кристъл Палас - Лестър 1:2

 


Уотфорд - Стоук Сити
Стадион: "Викаридж Роуд", Уотфорд
Дата: 19.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Крейг Поусън


Уотфорд почти сигурно си осигури оставането във Висшата лига, след като разликата от зоната на изпадащите е 12 точки. "Стършелите" са на полуфинал във ФА Къп и най-вериятно към там ще са насочени целите на отбора. Домакините успяха да елиминират изненадващо Арсенал миналата седмица, което без съмнение е повдигнало настроението в съблекалнята. В първенството Уотфорд изпитва известни проблеми, след като в 3 поредни срещи не е отбелязвал попадение. Томи Хобан и Екстранд продължават да са извън игра, а Игало и Бритос имат не са напълно готови и вероятно ще им бъде дадена почивка.


Стоук по едно време беше много близко до 5-то място, но след реми с Челси и поражение от Саутхямптън остана в средата на таблицата на 6 точки от евротурнирите. Основният проблем за "грънчарите" е многото невъзстановени напълно играчи и лазарета е попълнен от Шей Гивън, Глен Джонсън, Марк Уилсън, Шоукрос, Шакири, Фил Бардсли, Чарли Адам и Ерик Питърс.
И двата отбора очевидно вече не гонят някакви реалистични цели във Висшата лига, така че ще играят единствено за своята чест. Уотфорд е в по-добро настроение след успехът над Арсенал, имат домакинската подкрепа, а и многото контузени в Стоук ще подпомогнат "стършелите" за победата.


Прогноза: Уотфорд - Стоук 1:0

 


Уест Бромич - Норич
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 19.03.2016г.
Час: 17:00
Съдия: Антъни Тейлър


Намиращият се в средата на таблицата Уест Бромич посреща борещият се за оцеляването си тим на Норич. "Дроздовете" си осигуриха оставането в елита и доиграват сезона във Висшата лига. Въпеки това, домакините продължават да играят с настроение и имат 3 победи и едно равенство в последните си 4 мача. Джеймс Морисън и Крис Брънт са в лазарета, а Крейг Доусън, Калъм Макманаман и Джони Еванс не са напълно готовои и вероятно също ще пропуснат срещата.

Норич изпитва сериозни проблеми в елита и след само 2 равенства и цели 8 поражения в предишните 10 кръга е логично в зоната на изпадащите, колкото има и 17-я Съндърланд. Положителното за "канарчетата" е нулевото реми миналата седмица срещу Манчестър Сити, което може и да даде импулс в играта на скромния тим. Гостите няма да могат да разчитат на Тетей и Нейтън Редмънд, а Уисдъм, Брейди и Стивън Нейсмит също имат леки проблеми.

Уест Бромич е корав домакин, а и формата на на отбора е добра, докато играта на Норич е пълна противоположност. "Канарчетата" ще се опитат да вземат поне точка от негостоприемния "Дъ Хоутърнс", но това ще дойде много трудно и по-скоро "дроздовете" ще надделеят.

Прогноза: Уест Бромич - Норич 2:0

 

Суонзи - Астън Вила
Стадион: "Либърти", Суонзи
Дата: 19.03.2016г.
Час: 19:30
Съдия: Майк Дийн

Аутсайдерът Астън Вила има тежката задача да гостува на намиращият все повече себе си тим на Суонзи. "Лебедите" по едно време бяха в зоната на изпадащите, но след 4 успеха и 2 равенства в последните 9 кръга се отдалечи на 8 точки от 18-то място. Въпреки това, домакините все още не могат да бъдат сигурни за оставането си в елита и ще гонят 3-те точки, за да донесат спокойствие в клуба. Досега предимството за Суонзи беше, че нямаха контузени играчи, но положението в момента е малко по-различно, след като Андре Аю, Бароу и Джеферсън Монтеро се контузиха.

Астън Вила така и не успя да се надигне след идването на Реми Гард и продължава да стои на последното място на невъзможните 9 точки от спасението. Самата игра на бирмингамци е отчайваща и отборът е в серия от 5 поредни поражения. Амави, Адама Траоре, Либор Козак и Грейлиш продължават да лекуват травми, а Карлос Санчес и Агбонлахор също не могат да се възстановят напълно вече дълго време.

Безспорният фаворит за срещата е Суонзи, тъй като домакините са в много по-добра форма от своя съперник, а и проблемите с контузени играчи са по-малко. По този начин всичко друго освен успех за "лебедите" ще се счита за изненада.

Прогноза: Суонзи - Астън Вила 2:0



Нюкасъл - Съндърланд
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 20.03.2016г.
Час: 15:30
Съдия: Мартин Аткинсън


Анонсът на този кръг завършва с двубой за оцеляването в дербито между големите съперници Нюкасъл и Съндърланд. "Свраките" продължават да стоят в зоната на изпадащите, но на точка от спасителния бряг и своя противник. Домакините са в серия от 4 поредни поражения, но идването на новия мениджър Рафа Бенитес със сигурност ще даде малко импулс в играта на футболистите. Това се видя още миналия уикенд, когато Нюкасъл отстъпи на лидера Лестър с 1:0, но представянето не беше лошо и по нищо не личеше, че "лисиците" са първи в таблицата. Продължават проблемите с контузени играчи с отсъствиет на Тим Крул, Иван Тоней, Габриел Обертан, Хайдара, Папис Сисе, Кевин Мбабу, Къртис Гууд, Колочини, Силвен Марво, Тиоте и Пол Дъмет. Добрата новина е възстановяването на Мбемба, но не се знае дали футболистът ще е физическо готов за 90 минути.

Съндърланд има най-добри резултати в последно време от 4-те отбора, които директно се борят за оцеляването. Въпреки това, гостите все още са на 17-то място, колкото има и 18-я Норич и с точка повече от предпоследния Нюкасъл. "Черните котки" записаха 1 победа, 3 равенства и само едно поражение в предишните си 5 двубоя, което е показателно за мотивацията в тима да остане в елита. Дънкан Уатмор е в лазарета, докато Джърмейн Дефо, Джърмейн Ленс и Лий Катърмол имат леки проблеми. Новите попълнения Еманюел Ебуе и Хазри също са под въпрос.

Едно от големите дербита в Англия в директен двубой за оцеляването безспорно ще даде много емоции и здрава борба за всяка топка. Подобни двубои са с троен знак, макар че формата на Съндърланд да е по-добра, а контузите при Нюкасъл са твърде много. Въпреки това, "свраките" имат домакинската подкрепа и импулс в играта след идването на Рафа Бенитес, което ще компенсира другите фактори.

Прогноза: Нюкасъл - Съндърланд 2:2

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
422