Ювентус - Интер: Домакините ще вземат своето


Н. Гавазов

Ювентус - Интер: Домакините ще вземат своето

Ювентус - Интер
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 28.08.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

В централния мач на кръга в Италия среща ще си дадат Ювентус и Интер. Това е марка не само на италианския футбол, но и на целия европейски футбол. Феновете на най-популярния спорт на планетата имат удоволствието два пъти в годината да видят този антагонистичен сблъсък, като през този сезон противопоставянето ще е в четири мача. И, ако в Купата борбата е без особена интрига, то в срещата от Серия А се очаква голяма битка, тъй като всеки един отбор е устремен в изпълнение на своите цели. Ювентус няма намерение да отстъпва от първото място, а Интер ще се опита да хване третата позиция.

В миналия кръг Болоня прекъсна разкошната серия на Ювентус от 15 победи, като интересното в този мач е, че торинци не успяха да нанесат нито един удар в очертанията на вратата на "рособлу". Това се случва за първи от пет години и е истинско събитие в съвременните реалности на италианския футбол. Освен това, хората на Масимилиано Алегри играха и с Байерн Мюнхен във вторник. Двубоят бе много напрегнат за "бианконерите", които загубиха много сили и емоции в него, както и Клаудио Маркизио. Отсъствието на лидера в средата на терена е проблем за Алегри, който ще търси варианти да замени играча.

2016 година започна зле за Интер. Само за месец и половина "неарадзурите" се смъкнаха от първо на пето място. Миланци постигнаха само три победи, бяха разгромени от Ювентус и Милан, а в неотдавнашното дерби за третото място с Фиорентина "нерадзурите" не успяха да противопоставят почти нищо. На всичкото отгоре Роберто Манчини започна да прави постоянни ротации, които обаче не дават нужните резултати.

Двата отбора нямат много отсъстващи. Маркизио и Касерас са от страна на домакините. Гостите са без Брозович. Много е вероятно Кедира, Хернанес и Погба да оформят сърцевината на средната линия на Ювентус. Гостите се очаква да започнат с трима защитници и Медел и Икарди на върха на атаката.

В първата среща между двата тима през този сезон Интер бе в ролята на лидер. Оттогава се промениха много неща. През януари Ювентус помете "нерадурите" в Купата на Италия, а неотдавна "бианконерите" стъпиха на върха в Серия А, след като победиха Наполи.

Към момента Ювентус е най-силният отбор в Италия. За последно Интер е побеждавал тук през 2012 година, благодарение на дубъла на Диего Милито. Сега е нереално да се мисли за подобно нещо, още повече, че "нерадзурите" играят много неуспешно навън. Поради това ви предлагаме най-баналната прогноза: победа за Ювентус, като почитателите на залозите могат да играят успех за домакините през първото полувреме и запазване на преимуществото след почивката.

Прогноза: Ювентус - Интер 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

03 февруари Ювентус - Дженоа 1:0 (Серия А)
07 февруари Фрозиноне - Ювентус 0:2 (Серия А)
13 февруари Ювентус - Наполи 1:0 (Серия А)
19 февруари Болоня - Ювентус 0:0 (Серия А)
23 февруари Ювентус - Байерн Мюнхен 2:2 (Шампионска лига)

Интер:

31 януари Милан - Интер 3:0 (Серия А)
03 февруари Интер - Киево 1:0 (Серия А)
07 февруари Верона - Интер 3:3 (Серия А)
14 февруари Фиорентина - Интер 2:1 (Серия А)
20 февруари Интер - Сампдория 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Интер

210 срещи
97 победи за Ювентус
53 равенства
60 победи за Интер
Голова Разлика: 305:248 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193