Арсенал с добър шанс за победа на Олд Трафорд


И. Ангелов

Арсенал с добър шанс за победа на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед - Арсенал
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 28.02.2016г.
Час: 16:05
Съдия: Крейг Поусън

Загуба за Манчестър Юнайтед вероятно ще сбогува тима с надеждите за Топ 4 във Висшата лига. Луис ван Гаал може да се доближи на 3 точки от Манчестър Сити на четвъртото място с победа, след като мачът на "гражданите" от кръга е отложен поради участие в Купата на лигата в неделя.

Юнайтед взе победата в само 10 от последните си 27 мача, но Ван Гаал има добър рекорд срещу големите отбори в лигата, за това ще търси да отмъсти за загубата с 3:0 срещу Арсенал от по-рано през сезона.

Арсен Венгер не пощади своите момчета след загубата с 2:0 от Барселона в Шампионска лига във вторник. Той ще търси реакция след като заяви категорично, че може да отстрани каталунците в ШЛ с победа. Изхода от този мач обаче е контрастен с показаното от Юнайтед срещу Мидтиланд в победата с 5:1.

Проблемите за домакините не свършват. Точно преди началото на двубоя в Лига Европа Антони Марсиал получи контузия и това стана причината Маркъс Рашфорд да дебютира на 18 години в отбора и да вкара два гола срещу Мидтиланд, подобрявайки рекорда на Джордж Бест от преди 51 години за най-млад реализатор в Европа за "червените дяволи".

Марсиал се присъединява към поставените под въпрос Давид де Хеа, Крис Смолинг, Матео Дармиан и Камерън Бортуик-Джаксън. Със сигурност дълготрайно аут остават Люк Шоу, Ашли Йънг, Фил Джоунс, Бастиан Швайнщайгер, Уейн Рууни, Маруан Фелаини, Уил Кийн и Антонио Валенсия.

Далеч по-малко проблеми има Арсенал - само Уилшър, Росицки, Касорла и Окслейд-Чембърлейн са с проблеми, докато Паулища е поставен под въпрос. Последният е почти във форма за игра, но той не е титуляр в тима. Дани Уелбек ще се надява на старт срещу отбора, от който излезе на голямата сцена.

Традиционно това е среща с много емоции, красив футбол и агресия на терена. Младите дебютанти от Юнайтед показаха в четвъртък на своите възрастни колеги какво е да се играе със страст на терена и те вероятно ще заслужат местата си отново в случай че контузените не се появят готови за игра преди срещата. По този начин емоциите по трибуните ще са на ниво и ще ни очаква прекрасен мач за гледане.

Прогноза: Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

07 февруари Челси - Манчестър Юнайтед 1:1 (Висша лига)
13 февруари Съндърланд - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
18 февруари Мидтиланд - Манчестър Юнайтед 2:1 (Лига Европа)
22 февруари Шроусбъри - Манчестър Юнайтед 0:3 (ФА Къп)
25 февруари Манчестър Юнайтед - Мидтиланд 5:1 (Лига Европа)

Арсенал:

02 февруари Арсенал - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
07 февруари Борнемут - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 февруари Арсенал - Лестър 2:1 (Висша лига)
20 февруари Арсенал - Хъл Сити 0:0 (ФА Къп)
23 февруари Арсенал - Барселона 0:2 (Шампионска лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Арсенал

222 срещи
93 победи за Манчестър Юнайтед
49 равенства
80 победи за Арсенал
Голова Разлика: 338:313 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174