Челси ще спечели срещу Сити и ще увеличи преднината си


.

Челси ще спечели срещу Сити и ще увеличи преднината си

Челси - Манчестър Сити
Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн

В събота от 14:45 в първа среща от 28-ят кръг на Премиершип отбора на Челси посреща на своя "Стамфорд Бридж" тима на Манчестър Сити. Този мач се оказва много важен и за двата отбора. Домакините се опитват да натрупат преднина пред преследващия ги тим на Манчестър Юнайтед, а "гражданите" се борят да изпълнят целта си за финиширане в Топ 4 на края на сезона. Състава воден от мениджъра Карло Анчелоти заема лидерската позиция в момента с 61 точки, но само с една точка преднина пред "червените дяволи". Доброто в случая е, че сините са с мач по-малко от тях. Челси записва прекрасен сезон до момента и вероятни ще спечели 4-ят си трофей тази година. За последно те триумфираха с златото през сезон 2005г./2006г. Досега ти имат регистрирани общо 19 победи, 4 равенства и 4 загуби, а головата им разлика е +41 попадения. Те продължиха напред в турнира "ФА Къп" като последни отстраниха тима Кардиф с 4:1. В последният им изигран мач от Висшата лига те записаха победа при гостуването си на Уувърхемптън Уондърърс с 2:0. Най-много точки за представянето си в тази среща от играчите на Челси получиха вратарят Петър Чех - 10 точки и нападателят Дидие Дрогва, който отбеляза двата гола в срещатата - 13 точки. В сряда отбора загуби при гостуването си на Интер с 2:1 в среща от елиминационната фаза на Шампионската лига, но все още има надежда за тях в реванша, който ще се проведе на "Стамфорд Бридж". Лошото е, че вратарят Петър Чех със сигурност ще пропусне двубоя след две седмици. Вратарят се контузи по време на срещата на "Сан Сиро" и бе принудително заменен. Първоначално феновете на лондончани се притесняваха, че стражът може да е скъсал кръстни връзки на коляното си, тъй като Чех се строполи изведнъж на тревата и изглеждаше в плен на много силна болка. В крайна сметка се оказа, че вратарят е скъсал мускул в прасеца си и все още не е ясно за колко дълго ще е извън терените.

Евентуален негов заместник в тази среща ще бъде португалеца Енрике Иларио. Защитникът Ашли Коул е дългосрочно отсъстващ заради счупен глезен, Юри Жирков има проблеми в прасеца. Пауло Ферейра се завръща в състава след като не беше в списъка на Карло Анчелоти за сблъсъка срещу Интер от Шампионската лига, а Флоран Малуда се очаква да започна на левият фланг. Деко, Алекс, Майкъл Есиен, Жосе Бонсингва и Жулиано Белети остават аут за двубоя.

"Гражданите" се намират на 5-та позиция с актив от 46 точки. Те се представят добре този сезон, особенно след назначаването на Роберто Манчини. Манчестър Сити можеха и да са по-нагоре в класирането ако не бяха многото равенства, които записа отбора по времето, когато Марк Хюз водеше състава. Досега през сезона те са записали общо 12 победи, 10 равенства и 4 загуби, а головата им разлика е +15 гола. Отбора отпадна от турнира "ФА Къп" след драматична среща в сряда със Стоук Сити. Домакините победиха Сити с 3:1, като победните два гола бяха отбелязани по време на дадените продължения. В последно време напрежението в тима нарастна затова Роберто Манчини се намеси:
"Не, абсолютно не. Разочарован съм само, че загубихме само", отговори Манчини на въпроса има ли напрежение в Сити. Имахме добър шанс да отидем в следващия кръг и да стигнем финала, но това е футбола. По мое мнение играхме много добре. Доминирахме в мача и имахме шест или седем възможности да вкараме, преди Адебайор да бъде изгонен. Футболът е странен. Когато играеш добре и имаш много шансове, но не бележиш, трябва да промениш нещо. До преди изгонването на Емануел, мисля че показахме най-добрата си игра в последните три, четири мача", каза още мениджърът на "гражданите".
В последната изиграна среща на Манчестър Сити от Премиершип те записаха равенството 0:0 срещу гостуващият тим на Ливърпул. Мачът не ни представи кой знае какъв футбол затова някой медии на острова го нарекоха "грозен". Най-високи оценки за представянето си в тази среща за домакините получиха Гивън, Лескът, Сабалета и Бридж - шестици.

Карлос Тевес е готов за вземе участие в тази среща. Той пропусна последните три двубоя на своя тим, защото беше в Аржентина, където се роди преждевременно неговата дъщеричка. Нападателят на "гражданите" Емануел Адебайор ще пропусне тази среща заради наказание за представянето му в двубоя от турнира "ФА Къп", където той получи червен картон заради удар с ръка срещу защитника на "грънчарите" Райън Шоукрос и избра да не спори против решението на съдията. Това беше неговият първи червен картон през този сезон. Той беше наказан с допълнително още една среща наказание за разлика от обикновенното, която е за три мача, защото това е вторият случай, когато той е бил виновен за насилствена проява.
Българският национал Мартин Петров също няма да вземе участие заради контузия в коляното, а Коло Туре и Роке Санта Круз, които страдаха от контузии в колената са под въпрос.

Смятам да заложа на единицата в тази среща. "Гражданите" може да се каже, че са в криза, а пък и многото наказани и контузени играчи ще затруднят още повече Роберто Манчини.

Прогноза: Челси - Манчестър Сити 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Челси:

07 февруари Челси - Арсенал 2:0 (Висша лига)
10 февруари Евъртън - Челси 2:1 (Висша лига)
13 февруари Челси - Кардиф Сити 4:1 (ФА Къп)
20 февруари Уулвърхемптън - Челси 0:2 (Висша лига)
24 февруари Интер - Челси 2:1 (Шампионска лига)

Манчестър Сити:

09 февруари Манчестър Сити - Болтън 2:0 (Висша лига)
13 февруари Манчестър Сити - Стоук Сити 1:1 (ФА Къп)
16 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 1:1 (Висша лига)
21 февруари Манчестър Сити - Ливърпул 0:0 (Висша лига)
24 февруари Стоук Сити - Манчестър Сити 3:1 сл. прод. (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Челси - Манчестър Сити

121 мача
50 победи за Челси
35 равенства
36 победи за Манчестър Сити
Голова Разлика: 179:152 за Челси

През този сезон:

05 декември Манчестър Сити - Челси 2:1 (Висша лига)


Коефициенти от bet365:

Челси - 1.40
Равен - 4.50
Манчестър Сити - 8.50

ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
162