Арсенал - Хъл Сити: Тигрите ще помрачат юбилея на Венгер


Н. Гавазов

Арсенал - Хъл Сити: Тигрите ще помрачат юбилея на Венгер

Арсенал - Хъл Сити
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 20.02.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Майк Дийн

През уикенда в Англия ще се проведе петия кръг на Купата на Англия. Програмата ще бъде открита с мача между Арсенал и Хъл Сити - два отбора, чийто пътища редовно се пресичат в този турнир.

За Арсенал срещата с Хъл Сити в Купата е добър знак. През последните два сезона лондончани спечелиха този трофей, като и в двата случая съдбата срещна "артилеристи" и "тигри". През 2013/14 съперниците спориха във финала, в който хората на Арсен Венгер направиха обрат за 3:2, а през миналата година сблъсъкът бе още в третия кръг, когато Арсенал без проблеми спечели с 2:0.

Иначе лондончани влизат в двубоя с добра форма след един лош януари. "Артилеристите" спечелиха три от последните си четири двубоя и като цяло взеха 10 точки в тази серия, което ги доближи на два пункта от лидера Лестър. Особено важен бе успехът именно срещу "лисиците" през миналата седмица, като забележителното е, че победният гол бе дело на Дани Уелбек, който дълго време се бореше с контузия.

Що се отнася до Хъл Сити, отборът е лидер в класирането на Чемпиъншип и явно има сериозни намерения да се завърне в елита. "Тигрите" също имаха своя лош период през - през декември, когато претърпяха три загуби в шест мача. След това обаче Хъл се завърна на победния път и сега отборът се намира в серия от седем победи в последните си девет мача.

Росицки, Фабриел, Уилшър и Касорла са контузени и пропускат мача. Гостите нямат проблеми със състава, с изключение на това, че Акпом и Хейден не могат да играят заради договора за наем между двата клуба.

Разбираемо е, че Арсенал е фаворит в двубоя, но този мач си има своята интрига, заради тежкия сблъсък, пред който е изправен лондонският колектив през следващата седмица. Мачът с Барселона през следващата седмица ще накара Арсен Венгер да остави на пейката някои важни изпълнители, което дава голям шанс на гостите. Стив Брус от своя страна обеща, че ще хвърли в боя всички свои сили, така че почитателите на английския футбол могат доволно да потриват ръце с надеждата да видят битка между Давид и Голиа.

Венгер ще проведе днес стотния си мач начело на Арсенал в Купата. Трудно е да си представим, че лондончани ще изхвърчат от турнира пред собствената си публика, но вероятността френският специалист да не празнува юбилейната среща е много голяма. Съветът ни към почитателите на залозите е да помислят именно в тази посока при своята игра, защото коефициентът за равенство предполага добра печалба, а рискът е напълно оправдан.

Прогноза: Арсенал - Хъл Сити 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

24 януари Арсенал - Челси 0:1 (Висша лига)
30 януари Арсенал - Бърнли 2:1 (ФА Къп)
02 февруари Арсенал - Саутхемптън 0:0 (Висша лига)
07 февруари Борнемут - Арсенал 0:2 (Висша лига)
14 февруари Арсенал - Лестър 2:1 (Висша лига)

Хъл Сити:

23 януари Фулъм - Хъл Сити 0:1 (Чемпиъншип)
30 януари Бъри - Хъл Сити 1:3 (ФА Къп)
06 февруари Бърнли - Хъл Сити 1:0 (Чемпиъншип)
13 февруари Блекбърн - Хъл Сити 0:2 (Чемпиъншип)
16 февруари Хъл Сити - Брайтън 0:0 (Чемпиъншип)


Досегашни срещи:

Арсенал - Хъл Сити

22 срещи
15 победи за Арсенал
4 равенства
3 победи за Хъл Сити
Голова Разлика: 44:21 за Арсенал

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
358