Ман Сити и Лестър ще предложат зрелище


И. Ангелов

Ман Сити и Лестър ще предложат зрелище

Манчестър Сити - Лестър
Стадион: "Етихад", Манчестър
Дата: 06.02.2016г.
Час: 14:45
Съдия: Антъни Тейлър

Манчестър Сити успя да задържи напрежението над лидера във Висшата лига - Лестър Сити, след като "гражданите" постигнаха минимална победа над Съндърланд след убедителното представяне от "лисиците" срещу Ливърпул. По този начин разликата между двата тима на върха остана 3 пункта. Ман Сити постигна победа с 2:0 в този мач миналата година, но формата на Лестър този сезон трябва да притеснява Мануел Пелегрини.

Гостите могат да се похвалят с най-силния рекорд като гост в лигата до момента след 25 точки, събрани на пътя. "Лисиците" дори могат да си позволят да не търсят победата в тази среща, след като равен би бил достатъчен да запазят мястото си. Стилът на игра обаче не предполага това.

Битката на терена ще е между нападателите във форма за двата тима. След хетрика на Келечи Ихеаначо във ФА Къп той получи шанс да играе редом със Серхио Агуеро, който не спира да бележи в последните седмици, но след като това донесе само 1 гол срещу отбор като Съндърланд, Пелегрини може да върне схемата с един нападател в лицето на аржентинеца. 

Домакините не могат да разчитат на контузените Самир Насри, Елиаквим Мангала, Вилфред Бони, Кевин Де Брюйне, Венсан Компани, а Навас и Делф са поставени под въпрос. 

За гостите Джефри Шлуп и Матю Джеймс са аут, докато Даниел Амарти изостава във физическата подготовка преди мача. Освен тези лица Клаудио Раниери няма проблеми и ще заложи на най-силната си постройка. Срещу Ливърпул в центъра на светлините отново бе топ-реализатора в лигата Джейми Варди, който на два пъти матира Симон Миноле, веднъж с гол, който е претендент за Гол на сезона.

Очаква се вълнуващ мач между два от най-агресивните отбори в предни позиции, което ще донесе голове и гарантирано зрелище за всички фенове на футбола.

Прогноза: Манчестър Сити - Лестър 2:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

16 януари Манчестър Сити - Кристъл Палас 4:0 (Висша лига)
23 януари Уест Хем - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
27 януари Манчестър Сити - Евертън 3:1 (Висша лига)
30 януари Астън Вила - Манчестър Сити 0:4 (ФА Къп)
02 февруари Съндърланд - Манчестър Сити 0:1 (Висша лига)

Лестър:

13 януари Тотнъм - Лестър 0:1 (Висша лига)
16 януари Астън Вила - Лестър 1:1 (Висша лига)
20 януари Лестър - Тотнъм 0:2 (ФА Къп)
23 януари Лестър - Стоук Сити 3:0 (Висша лига)
02 февруари Лестър - Ливърпул 2:0 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Лестър

109 срещи
53 победи за Манчестър Сити
29 равенства
27 победи за Лестър
Голова Разлика: 206:147 за Манчестър Сити

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
173