Анонс на 24-ти кръг на Висшата лига на Англия


Н. Гавазов

Анонс на 24-ти кръг на Висшата лига на Англия

Уест Хем - Астън Вила
Стадион: "Болейн Граунд", Лондон
Дата: 02.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Джонатън Мос


Коравият тим на Уест Хем ще гони задължителни 3 точки срещу последният в класирането Астън Вила.
"Чуковете" се представят успешно през настоящата кампания и само една точка ги дели от 5-то място. Лондончани направиха добър мач и реми с Манчестър Сити в предишния кръг във Висшата лига, а преди дни удържаха равенството във ФА Къп при гостуването на Ливърпул, така че привържениците могат да бъдат доволни от моментното състояние. Проблемите в състава са свързани с отсъстващи играчи, тъй като нападателите Анди Керъл, Диафра Сако и Ланзини са с травми. Томкинс също пропуска настоящият кръг след тежък удар в главата в последния мач на тима, а Койоте също е под въпрос. На вратата пък ще продължи да пази Рандалф, след като Адриан е в Испания за раждането на сина си.

Астън Вила вече в 3 мача от Висшата лига не е допускал поражение, но отборът все още се намира на дъното в таблицата на цели 10 точки от спасителния бряг. Реми Гард призова за сплотеност между всички в клуба за последните 15 кръга от шампионата в опит да се направи чудото - оцеляване. За бирмингамци са под въпрос Козак и Гестеде и тяхното евентуално участие ще се реши в последния момент.
Определено Астън Вила ще се хвърли здрави в мача, за да отмъкне поне точка и на "чуковете" няма да им е лесно, особено след отсъствието на някои важни играчи. Въпреки това, Уест Хям има по-голяма класа, а и домакинският фактор ще окаже влияние за крайният изход.

Прогноза: Уест Хем - Астън Вила 1:0

 



Кристъл Палас - Борнемут
Стадион: "Селхърст Парк", Лондон
Дата: 02.02.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Майк Джоунс


Отлична възможност се очертава пред Кристъл Палас да прекрати негативната поредица от резултати в първенството срещу новака Борнемут.
"Орлите" не са побеждавали във Висшата лига от 6 кръга насам, а в последните 4 дори загубиха. Това свали отборът от горната половина на таблицата на 11-то място. Във ФА Къп лондончани се представят по-успешно, след като отстраниха Саутхямптън и Стоук и сега ги очаква сблъсък с Тотнъм. Физическото състояние на домакините може да се счита за проблемно, тъй като преди дни имаха мач, а съставът страда от контузени играчи. Куеси Апиа, Боласие, Бакари Сако, Адебайор, Дуайт Гейл, Кабай и Ледли са с травми. Конър Уикъм пък е наказан.

Борнемут продължава с битката за оцеляван и поддържа разлика от 4 точки от зоната на изпадащите. Скромният тим има 3 победи, 2 равенства и само 1 поражение в последните 6 срещи от всички турнири, а за ФА Къп продължава напред. Новаците също имат проблеми с липсващи футболисти и ще са без Макс Градел, Станислас, Калъм Уилсън, Мингс и Афобе.

Може да се счита Кристъл Палас за фаворит в срещата, макар че не е ясно дали физически играчите ще смогнат 90 минути на високо ниво. Домакините са в лоша форма, но този период все някога трябва да свърши и двубой срещу Борнемут е идеалният момент.

Прогноза: Кристъл Палас - Борнемут 2:1



Уест Бромич - Суонзи
Стадион: "Дъ Хауторнс", Уест Бромич
Дата: 02.02.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Нийл Суорбрик

"Дроздовете са майстори на хиксовете и в последните 6 срещи от всички турнири имат 4 равенства. За ФА Къп домакините не успяха да отстранят третодивизионният Питърбъро и ще се наложи да преиграват. Калъм Макманаман, Крис Брънт, Джеймс Морисън и Дарън Флетчър няма да са линия за срещата.
Суонзи сякаш се отърси от лошият си период и след 2 победни победи в първенството увеличи разликата от зоната на изпадащите на 4 точки. "Лебедите" нямаха двубой за ФА Къп, така че би трябвало кондиционно да превъзхождат противника си. Гостите нямат особени проблеми в състава и би трябвало да излезнат с най-доброто си.

И двата отбора по-скоро ще се опитат да не загубят, отколкото да спечелят и равенството е най-логичният резултат. Уест Бромич са корав домакин, а пък Суонзи са с импулс в играта си и по-добре физически, така че прогнозираме двубой без победител.

Прогноза: УБА - Суонзи 0:0



Евертън - Нюкасъл
Стадион: "Гудисън Парк, Ливърпул
Дата: 03.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Крейг Поусън


Анонсът на 24-ят кръг на Висшата лига завършва със срещата между Евертън и Нюкасъл.
"Карамелите" продължават да се представят неубедително във Висшата лига и очевидно през този сезон позицията им ще варира около средата на таблицата. Домакините претърпяха разочарование миналата седмица, след като отпаднаха злощастно на полуфинала за Купата на Лигата от Манчестър Сити. За ФА Къп пък преди дни успяха очаквано да отстранят четвъртодивизионният Карлайл.

Нюкасъл е все още намесен в жестоката борба за оцеляването и само 2 точки ги дели от спасителният бряг. "Свраките" имат само един успех в последните си 7 мача и ще се опитат да откраднат поне точка от негостоприемният "Гудисън Парк".
Евертън са традиционно силен домакин и бихме очаквали да триумфират срещу отбор от зоната на изпадащите. От друга страна, Нюкасъл не е традиционно борещ се за оцеляването си и няма да се даде лесно, а и имат преимуществото да почиват през уикенда, тъй като отпаднаха рано от ФА Къп. Очакваме здрав сблъсък с тактическо надлъгване и без краен победител.

Прогноза: Евертън - Нюкасъл 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
413