Анонс на днешните срещи от турнира ФА Къп


.

Анонс на днешните срещи от турнира ФА Къп

                          
Астън Вила - Кристъл Палас

Днес от 21:45 отбора на Астън Вила посреща на своя "Вила Парк" тима на Кристъл Палас в реванш от петият кръг на турнира "ФА Къп". В предишната среща между тези два отбора, те не успяха да излъчат победител и завършиха при резултат 2:2. Домакините в този двубой успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като успяха да победят на собствен терен тим на Брайтън с 3:2. Астън Вила в момента заемат 7-та позиция във временното класиране с актив от 45 точки. През сезона досега те регистрираха 12 победи, 9 равенства и 5 загуби, а головата им разлика е +16. В последният изигран мач на тима от първенството те победиха като домакини тима на Бърнли с впечатляващият резултат от 5:2. По този начин тимът на Астън Вила направи генерална репетиция за предстоящия финал за Карлинг Къп срещу състава на Манчестър Юнайтед.

За състава на Мартин О'Нийл под въпрос за тази среща са бриъл Агбонлахор, който по-рано тази седмица изпитваше болки в областта на прасеца, а Стилян Петров, за който вчера в официалната страница на клуба обявиха, че е повален от вирус и временно ще трябва да стой у дома най-вероятно няма бъде включен в групата.

Тима на Кристъл Палас се подзовава в Чемпиъншип. Там той се намира в зоната на изпадащите въпреки, че има шанс да се изкачи в класирането, защото разликата между 22-ят(Крисъл Палас) и 18-ят(Рединг) е само 2 точки. До момента "орлите" записаха 11 победи, 10 равенства и 9 загуби, а головата им разлика е 0. Те успяха да стигнат до този етап на надпреварата след като успяха да постигнат победа като домакините на тима на Уувърхемптън с 3:1. Това вдъхна увереност на тима, защото успяха да отстранят отбор от Премиершип. В последният мач на тима от първенството те загубиха минимално с 1:0 от 11-ят в класирането - Ковънтри.

Според мен тима на Астън Вила ще успее да вземе победата в този мач, защото в последно време показва много добър футбол, а и не вярвам, че и за втори път Кристъл Палас ще успее да се противопоства на елитният си противник.

Прогноза: Астън Вила - Кристъл Палас 3:1


                      
Стоук Сити - Манчестър Сити

В друга среща днес от петият кръг на "ФА Къп" отбора на Стоук Сити посреща от 21:45 българско време гостуващия състав на Манчестър Сити. Предишната среща между тези два отбора завършили при резултат 1:1 и за това днес ще трябва да преиграват. "Грънчарите" стигнаха до този етап на надпреварата след като успяха да отстранят с резултат 3:1 тима на Арсен Венгер. В момента те заемат 11-та позиция във временното класиране с актив от 34 точки и регистрирани досега 8 победи, 10 равенства и 8 загуби. В събота в срещата от първенството момчетата на Тони Пулис записаха победа при гостуването си на последният в таблицата Портсмут с 2:1.

Отсъстващи за домакините в тази среща ще бъдат Дани Хигинботъм и Матю Етерингтън. Първият страда от проблеми в гърба. Той се контузия по време на първата среща срещу "гражданите" на  16 февруари и не успя да се възстанови за мача с Портсмут. Днес ще му бъдат направени фитнес тестове за да установят дали той ще може да вземе участие днес. Етерингтън пък получи контузия в коляното. Скенера показа, че няма нищо сериозно, но ще му бъде нужно време да се възстанови. Мениджъра Тони Пулис му даде шанс да се завърне за мача с Арсенал.

Тима на Роберто Манчини заема 5-та позиция в класирането с 46 точки. Досега през кампанията те записаха 12 победи, 10 равенства и 4 загуби, а головата им разлика е +15. Те успяха да стигнат до този етап след като успяха да победят като гости с 4:2 тима на Скънтроп. В последната изиграна среща от първенстовото Манчестър Сити записа нулево равенство като домакин срещу Ливърпул.

Отсъстващи за тима на "гражданите" в тази среща ще бъдат Майкъл Джонсън, Мартин Петров, Коло Туре и Патрик Виейра. Първите трима страдат от контузия в колената докато Виейра е наказан да пропусне двубоя.

Манчестър Сити не са печелили трофей от над 20 години. Тоя сезон ФА е единствената възможност за тях, сигурен съм, че ще се отнесат достатъчно сериозно и ще отстранят Стоук още днес.

Прогноза: Стоук Сити - Манчестър Сити 0:2 


               
Уест Бромич - Рединг

В друг реванш от 21:45 от турнира ФА Къп между тимовете на Уест Бромич и Рединг обещава да бъде най-интересният в този 5-ти кръг от надпреварата. И двата отбора се подзовават в Чемпиъншип, но успяха да си осигурят място то този етап на турнира. Домакините правят много успешен сезон. Със своята 2-ра позиция с актив от 58 точки  до момента дават сериозна заявка за връщане във Висшата лига. Отборът се представя еднакво добре и като домакин и като гост, като разчита на колективната игра и няма изявен голмайстор. Те успяха да отстранят от турнира Хъдърсфийлд и Някасъл. Това показва колко сериозно възприемат те тази купа. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха загуба при гостуването си на Бристол Сити с 2:1.

От състава на Тони Моубрей срещата ще пропусне Юсуф Мулумбу, който получи червен картон в първия двубой.
За разлика от тях гостите от Рединг не се намират на никак добра позиция в класирането. Те са едва 21-ви, като до момента са вторите над чертата на изпадащите, което ще ги накара да се борят за оставането си в Чемпиъншип. За да стигнат до този етап на надпреварата те успяха да се справят с Ливърпул и Бърнли. В последният изигран кръг от първенството те загубиха при визитата си на Блекпул с 2:0.

Наказан за този двубой за гостите е Шейн Лонг, който получи червен картон в първата среща.

Смятам, че домакините ще успеят да се справят с познатия им противник.

Прогноза: Уест Бромич - Рединг 2:0


     
Тотнъм - Болтън

В друг реванш днес от 22:00 тима на Тотнъм посреща на "Уайт Харт Лейн" тима на Болтън в мач от петият кръг на турнира "ФА Къп". Предишната среща между тези два отбора завърши при резултат 1:1 затова днес те ще трябва да преиграват двубоя. Момчетата на Хари Реднап в момента заемат 4-та позиция във временното класиране с актив от 46 точки и записани 13 победи, 7 равенства и 7 загуби, а головата им разлика е +22. В последният изигран мач на тима от първенството те записаха победи при гостуването си на тима на Уигън с 3:0. Те стигнаха до този етап на "Купата на футболната асоциация" след като успяха да победа при гостуването си на тима на Лийдс с 3:1.

За домакините срещата ще пропуснат Асу-Екото, Кудичини, който претърпя миналата година инцидент с мотор, Джинас, Кинг, Ленън и Уудгейт.

За разлика от Тотнъм тима на Болтън заема 18-та позиция, в зоната на изпадащите, с актив от 23 точки. През сезона те регистрираха 5 победи, 8 равенства и 13 загуби, а головата им разлика е -20. Тимът е със сериозна опасност да отпадне от елита на Англия ако спешно не бъдат взети мерки против това. Момчетата на Оуен Койл достигнаха до този етап на турнира след като успяха да отстранят тима на Шефилд Юнайтед побеждавайки го на собствен терен с 2:0. В последният изигран двубой на тима от Премиершип те записаха загуба с 3:0 при гостуването си на Блекбърн. Отсъстващи от състава на на гостите в тази среща ще бъдят Кейхил, който получи контузия в ключицата, Башам, който е с контузия в коляното, МкКан, който страда от контузия в глезена, Дейвис и О'Брайън, които също има проблеми с колената.

Мисля, че в тази среща тима на Тотнъм е по-класният от двата и мисля да заложа на него, прогнозирайки резултат от 1:0.


Прогноза: Тотнъм - Болтън 1:0



ПЛАМЕН ПЕНКОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
58